Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă un spectacol consacrat Mariei Tănase

Un spectacol intitulat „Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine” va fi prezentat marți, 13 decembrie, la ora 18.30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din capitală, informează MOLDPRES.

Spectacolul este un recital despre viaţa artistică a regretatei cântăreţe, supranumită „Maria cea fără de moarte, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”. În rolul titular – actrița Tinca Gorcenco, scenariul și regia sunt semnate de Nelly Cozaru.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul ”Ganaza Art” va oferi publicului spectacolul ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca.

Miercuri, 14 decembrie, la ora 18.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Madame Butterfly”, operă în trei acte de Giacomo Puccini, la 18.30, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”O aventură tomnatică” de Semion Zolotkov, în regia lui Emil Gaju și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Labirint”, comedie după Rajiv Joseph, în regia Danielei Burlaca.

Joi, 15 decembrie, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” își așteaptă publicul la spectacolul ”Puștoaica de la etajul 13, sau dragă societate” de Mircea M. Ionescu, în regia lui Alexandru Grecu și la 19.00 Teatrul ”Geneza Art” – la spectacolul ”Cutia Neagră”, după un scenariu de film semnat de autorii italieni Philippe Bologna și Paolo Costella, în regia Danielei Burlaca, adaptare scenică – Boris Cremene.