Influencerii ruși și-au luat rămas-bun în lacrimi de la Instagram

Influencerii din Federația Rusă au început să se plângă, la propriu, că după sancțiunile occidentale viața lor s-a transformat în coșmar. „Liderii de opinie” din Rusia varsă lacrimi din cauză că le este anulată „munca de ani”, dar nu spun un cuvânt despre război și continuă să etaleze luxul în care trăiesc.

Parchetul rus a anunțat că, începând de luni, Facebook, Instagram și WhatsApp au fost interzise și considerate „organizații extremiste”, după ce Meta Platforms, compania-mamă, a precizat, săptămâna trecută, că utilizatorii din unele țări, inclusiv România, vor avea voie să facă apel la violență împotriva soldaților ruși în contextul invaziei din Ucraina. Iar Roskomnadzor, autoritatea de reglementare a comunicaţiilor de stat, le-a spus oamenilor să-şi mute fotografiile şi videoclipurile de pe Instagram înainte ca acesta să fie închis, la miezul nopții de duminică spre luni şi i-a încurajat să treacă la „platformele de internet competitive” ale Rusiei. În acest tablou, vedetele ruse de pe Instagram și-au luat rămas-bun de la urmăritorii lor.

Olga Buzova – 23,3 milioane de abonați

Cântăreața Olga Buzova și-a luat rămas-bun în lacrimi de la abonații săi. Vedeta se plânge că pierde un conținut pentru care a muncit „cu trudă” timp de 7 ani. Potrivit ultimei sale postări, ea se află în Ras Al Khaimah, Emiratele Arabe Unite, „pentru a descoperi locuri noi”.

Oksana Samoilova – 15,3 milioane de abonați

Blogger și femeie de afaceri, Oksana Samoilova își încurajează abonații să se mute pe canalul ei Telegram, oferind și o recompensă în bani. Soția rapperului Djigan, care este originar din Odesa, spune că îi va fi dor de publicul său. Samoilova este dezamăgită după ce și-a petrecut 10 ani din viață pe Instagram și nu mai are parte de contul ei drag.

Husein Hasanov – 21,1 milioane de abonați

Hasanov le-a promis adepților care se mută pe canalul său de Telegram un computer Apple. Acum este imposibil să cumperi un astfel de device din Federația Rusă, din cauza sancțiunilor, așa că abonații lui Hasanov au șansa să câștige unul prin tragere la sorți. La o altă tombolă pe Instagram, el a oferit unui abonat un Mercedes-Benz G-Class.

Valeria Hekalina – 10,5 milioane de abonați

Bloggerița și actrița și-a luat rămas-bun de la abonați cu lacrimi în ochi. Când a izbucnit războiul în Ucraina, pe 24 februarie, ea a plecat în vacanță în străinătate. Gravidă, Valeria s-a refugiat la Miami, în SUA. Cu acces la știrile independente, nu a menționat niciodată evenimentele din Ucraina și a continuat să posteze imagini cu viața ei de lux.

Alina Levda – 7,9 milioane de abonați

Bloggerița a protestat împotriva sancțiunilor și a spus că va purta, de acum înainte, doar haine de fabricație rusă. „8 ani de muncă la gunoi”, a constatat și Alina.