Instagramul rusesc a fost lansat: „Rossgram”

Rusia lansează o rețea de socializare nouă, menită să înlocuiască Instagramul, care a fost blocat. Noua rețea de socializare se va numi „Rossgram”.

Potrivit comunicatului de presă, „Rossgram” a fost elaborat de către antreprenorul Kiril Filimonov și Alexandr Zobov, ex-coleg de clasă cu Pavel Durov, fondatorul rețelei de socializare VKontakte și a produsului software Telegram Messenger.

Dezvoltatorii dau asigurări că rețeaua va conține toate funcțiile cu care s-au obișnuit utilizatorii de Instagram. De asemenea ei susțin că „Rossgram” va include instrumente suplimentare pentru monetizare, inclusiv acces contra plată la anumite informații, precum și crowfunding (colectare de fonduri).

Suplimentar, va fi posibil transferul de date personale din rețelele de socializare străine către „Rossgram”.

„Analogul rusesc al Instagram cu funcționalitatea obișnuită și aplicațiile mobile pentru Android și iOS va fi lansat pe 28 martie 2022. Pentru utilizatorii obișnuiți, accesul va fi deschis în aprilie 2022”, se spune pe site-ul Rossgram.

Amintim că parchetul general din Rusia a cerut Roskomnadzo să restricționeze accesul la Instagram după ce Meta, compania care deține platforma, a anunţat că va permite excepţii de la reglementările sale privind conţinuturile care incită la violenţă şi la ură şi nu va elimina mesajele ostile la adresa armatei sau a liderilor ruşi.