Victoria`s Secret își închide magazinele din Rusia, iar Discovery și Animal Planet își suspendă transmisiunea posturilor TV

Victoria`s Secret își închide magazinele din Rusia, iar Discovery și Animal Planet își suspendă transmisiunea posturilor TV

Victoria`s Secret a anunțat astăzi că își închide magazinele din Rusia. De asemenea, compania americană Discovery își suspendă transmisiunea posturilor TV în Rusia, din cauza situației din Ucraina.

„Discovery a decis să suspende transmisiunea posturilor sale de televiziune și activitatea serviciilor în Rusia”, se arată în declarație.

Este vorba despre posturile Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, Eurosport, TLC.

Anterior, și compania de streaming Netflix a anunțat că pleacă de pe piața rusească. S-au alăturat deciziei și studiourile Paramount, Disney, Sony și Warner Bros.

La fel, reprezentanții Festivalului de film de la Cannes au subliniat, pe 1 martie, că nicio delegație rusă nu va fi binevenită în acest an. Festivalul de film de la Veneția a anunțat că va difuza proiecții gratuite ale unui film despre conflictul din 2014, când Rusia a invadat estul Ucrainei.

Așadar, mai multe mari companii mondiale au anunţat, că nu vor mai furniza produse pe piaţa Rusă sau că suspendă producţia în această ţară. Mai nou ele părăsesc și Ucraina, fiind îngrijorate de siguranţa angajaţilor şi a operaţiunilor desfășurate.