Balenciaga – solidară cu Ucraina, și-a adaptat colecția în simbolurile țării

Brandul Balenciaga, care a susținut recent o prezentare de colecție în cadrul Săptămânii Modei de la Paris (Paris Fashion Week), și-a exprimat solidaritatea pentru Ucraina în războiul cu Rusia.

Defilarea a început sub poemul lui Alexander Oles „Trăiește, Ucraina, trăiește pentru frumusețe”, iar fiecare participant a primit un tricou în culorile Ucrainei.

Directorul de creație al brand-ului Balenciaga, georgianul Demna Gvasalia, a dedicat spectacolul „neînfricării, rezistenței, victoriei iubirii și păcii”.

„Războiul din Ucraina a trezit în mine durerea traumei trecute pe care am primit-o în 1993, când s-a întâmplat același lucru în țara mea. Este ceva care rămâne cu tine pentru totdeauna. Mi-a fost greu să lucrez la spectacol săptămâna aceasta. În acest moment, moda își pierde dreptul de a exista. Săptămâna modei pare absurdă. Mă gândeam să anulez spectacolul, deși echipa mea și cu mine am lucrat mult la el și îl așteptam cu nerăbdare. Dar apoi am decis că aceasta va fi o altă concesie către diavol, care deja îmi provocase destulă durere de aproape 30 de ani. Spectacolul nu necesită explicații suplimentare. Este dedicat neînfricării, rezistenței, victoriei păcii și iubirii”, a spus Demna.

Menționăm că din 28 februarie până în 8 martie are loc Săptămâna Modei la Paris care închide o lună de prezentări de colecții ale unui sezon toamnă-iarnă 2022/2023. În ajunul primelor defilări, președintele Federației Haute Couture, Ralph Toledano, a susținut Ucraina în discursul său. În plus, Giorgio Armani și-a susținut spectacolul în tăcere deplină, în solidaritate cu poporul ucrainean.