Un final de an extrem de provocator – Zodiile norocoase și cele care vor simți un adevărat vulcan în interiorul său

De parcă zilele care se scurtează și vremea care se răcește din ce în ce mai tare nu ar fi de ajuns pentru ne potenta schimbările de dispoziție, din punct de vedere astrologic, ne aflăm și în timpul unei nou retrograd… cel al planetei Marte.

Marte retrograd tinde să ne afecteze cel mai mult în această perioadă, provocând întârzieri crescute, frustrări, neînțelegeri și chiar erori tehnologice.

Marte este zeul războiului și planetă conducătoare a Berbecului. Fiind o planetă a energiei, acțiunii și dorinței, impactul ei în retrogradare este cu atât mai puternic. Anul acest avem însă un Marte retrograd foarte lung care va acapara ultimele luni ale anului. Marte a intrat retrograd pe 30 octombrie 2022 în semul Gemeni unde va stă până pe 12 ianuarie 2023. Și deși cel mai haotic sezon al anului a trecut, culorile ciudate și mai închise ale sezonului de toamnă ne vor urma cu siguranță de-a lungul sezonului de vacanță și în An Nou.

Aceasta înseamnă că va trebui să depunem în continuare efort suplimentar pentru a avea grijă de noi înșine și a ne asigura că ne luptăm și ne descurcăm bine cu sentimentele negative care apar. Din păcate, Marte va rămâne în Gemeni până pe 25 martie 2023, chiar dacă retrogradul se oprește în Ianuarie pe 12, când va intra în Rac. Călătoria de până atunci va fi probabil plină de dezacorduri intense și frustrare și furie generală.

Gemenii se plictisesc ușor, așa că există șansa să îți fie greu să rămâi concentrat, să devii mai nerăbdător și să pierzi bucuria în ceea ce ți-a oferit viața.

În plus, pe lângă influența majoră a retrogradului, lună decembrie aduce și o Lună Plină tot în Gemeni și energia sezonului Săgetător. Din cauza retrogradului Marte care va fi, de asemenea, în vigoare, s-ar putea să fie nevoie să analizați din ce în ce mai mult pentru a înțelege ce aveți nevoie de fapt pentru a vindeca și pentru a obține ceea ce vă doriți cu adevărat.

Folosește acest timp pentru a lăsa deoparte furia și frustrările, astfel încât să nu te controleze sau să-ți schimbe adevăratele dorințe.

Mai jos, astrologii ne spun care sunt zodiile cele mai afectate din punct de vedere astrologic la finalul acestui an, ce provocări li se pregătesc și cum pot să-și îmbuneze puțin soarta sub transformările majore care le vizează. Previziunile de mai jos sunt valabile atât pentru nativii cât și pentru ascendenții acestor semne.

Săgetător: Nu văd lucrurile clar!

Săgetător, sezonul tău începe pe 23 noiembrie și va dura până pe 21 decembrie. Aceasta înseamnă că energia voastră domină deja în timpul lui Marte retrograd. Sezonul Săgetător înseamnă să te simți puternic mental și să profiți la maximum de fiecare moment.

Cu toate acestea, pentru a ajunge acolo, trebuie mai întâi să te obișnuiești cu energia retrogradă și să te confrunți cu furia pe care o ai împotriva anumitor relații din viața ta.

Nu va fi o coincidență că ai probleme să fii de acord cu cineva. Toate problemele obișnuite pe care le ai în relațiile tale și pe care de obicei știi cum să le gestionezi, se vor agrava în acest timp, obligându-te să le rezolvi și nu numai să le gestionezi. Aceasta este șansa ta de a rezolva conflictele în mod productiv, astfel încât acestea să nu devină până la urmă distructive.

Scorpion: Dăruiește și primește!

Scorpion, ai fost întotdeauna un semn zodiacal complex, mai ales că tu ai două planete care-ți stăpânesc personalitatea. Pe de o parte, ești condus de Pluto, care te împinge către transformare și creștere. Dar ești condus și de Marte, care este binecuvântarea dar și blestemul tău. A fi condus de Marte te face, de asemenea, irezistibil, deoarece te alimentează cu impuls și agresivitate și, cum este retrograd în acest sezon, așteaptă-te să te simți cel puțin dezechilibrat.

S-ar putea să simți o nevoie atât de profundă de confort și intimitate în acest timp, încât dai mai mult decât primești. S-ar putea să fii dispus să te angajezi în relații ocazionale pentru a umple golul pe care îl simți in intimitate.

Vei fi încurajat să folosești în schimb energia dorinței tale pentru a-ți regândi limitele emoționale și a lăsa oamenii potriviți să intre în viața ta.

Gemeni: motivați de furie!

Gemeni, fiți atenți la provocările care vă așteaptă până la finalul anului. Ești jucăuș și plin de viață, dar asta te poate face uneori să-ți asumi riscuri inutile și să fii prins de pasiunea momentului.

Marte va rămâne ceva timp în Gemeni, forțându-te să te uiți cu atenție și să evaluezi ce părți ale ego-ului tău hrănesc copilul interior și te fac fericit și care părți te fac prea imatur atunci când faci crize de furie în loc să te ocupi de evoluția ta personală.

Te vei simți mai supărat și mai iritat pentru că niciodată nu este ușor să-ți confrunți trăirile cele mai profunde profunde, mai ales că un semn care încearcă să facă viața cât mai distractivă.

Folosește acea furie că motivație pentru a merge mai departe. Acest retrograd este șansa ta de a elibera totul, astfel încât să poți face loc pentru mai multă fericire și pentru ceea ce îți dorești.

Berbec: comunicare slabă

Planetă voastră conducătoare este, de asemenea, Marte și, din moment ce va fi retrogradă timp de două luni și jumătate, veți avea dificultăți. S-ar putea să vă simțiți copleșiți, ceea ce vă va întuneca mintea și vă va împiedica să vă exprimați și să faceți bine.

Uneori, s-ar putea să simți că îți pierzi interesul față de tot, dar nu vei putea explica de ce. Și vei fi mai puțin inspirat dintr-o dată.

Luați asta ca pe un apel la trezire pentru a vorbi despre lucrurile care te apăsă. Unele dintre conversațiile tale se pot transforma în discuții aprinse până când știi exact ce vrei și cum să spui. Cu toate acestea, cu cât vorbești mai mult, cu atât vor fi mai clare cuvintele tale, ajutându-te să înțelegi mai bine cum să comunici în general și vindecând relațiile tale în același timp.