bani

Proprietarul ”INTERAUTO”, prins la aeroport cu peste 100 de mii de euro nedeclarați

Sergiu Visan, proprietarul cele mai mari rețele de vânzare a automobilelor și pieselor auto „INTERAUTO”, ar fi fost prins astăzi pe Aeroportul Internațional Chișinău cu 100 000 de euro și o mie de lire sterline nedeclarate, echivalentul a 2.428.520 de lei conform cursului oficial, scrie dosarmedia.md

Poliția de Frontieră anunță că, un conațional este documentat pentru nedeclararea valutei străine pe care o deținea. Banii, în suma de 100 mii euro și o mie  de lire sterline, au fost depistați de către polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău în timpul controlului de securitate, în această dimineață.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani urma să ajungă la Istanbul, Turcia, însă a fost reținut pentru verificări suplimentare după ce în timpul controlului de securitate angajații Poliției de Frontieră au observat mai multe bancnote în bagajul de mână.

S-a intervenit conform atribuțiilor de serviciu, fiind informați angajații Serviciului Vamal și efectuate cercetările de rigoare în comun.

Mijloacele bănești au fost ridicate și transmise autorității vamale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău pentru efectuarea procedurilor ulterioare.