Pele, regele fotbalului, s-a stins din viață

Pele a murit după o grea suferință, la vârsta de 82 de ani. Pele este singurul fotbalist din lume care a câștigat Cupa Mondială de 3 ori, inclusiv la vârsta de 17 ani.

În data de 29 decembrie a fost anunțat decesul marelui fotbalist Pele.

Legendarul fotbalist brazilian Pele a încetat din viață la 82 de ani în urma unei lungi suferințe.

Informația a fost furnizată de către agentul său, care a confirmat știrea agenției de presă britanice Associated Press.

În ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase, iar medicii spitalului „Albert Einstein” din Sao Paolo declaraseră că fostul fotbalist necesită o îngrijire mai atentă pentru a trata insuficiența renală și cea cardiacă.

Fiica sa, Kely Nascimento, a postat o fotografie pe 23 decembrie când își îmbrățisa tatăl pe patul de spital și se bucura că mai poate petrece încă o noapte alături de cel care i-a dat viață.

Pele, sau Edson Arantes do Nascimento, a fost un fotbalist profesionist brazilian care a fost considerat cel mai mare jucător din toate timpurile. El a fost desemnat Jucătorul Secolului din Lume de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) în 1999. Pele a jucat pentru Brazilia la Cupa Mondială de Fotbal din 1958, 1962 și 1970, câștigând trofeul de fiecare dată. 

Pele a fost, de asemenea, subiectul documentarului „Pelé”, care se concentrează pe perioada de 12 ani în care a devenit un superstar în 1958 și un erou național în 1970, într-o perioadă radicală și tulburătoare a istoriei Braziliei.

Pele este considerat de mulți specialiști cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Născut pe 23 octombrie 1940, legendarul brazilian a debutat la profesioniști la vârsta de 15 ani, în tricoul lui Santos, și, la 16 ani făcea parte deja din echipa națională a Braziliei. A câștigat 21 de trofee cu Santos și este în continuare singurul jucător cu trei Cupe Mondiale în palmares (1958, 1962, 1970).

77 de goluri în 92 de meciuri a reușit Pele pentru naționala ”Selecao” și este cel mai bun marcator.

643 de reușite în 659 de apariții a bifat brazilianul la Santos.