filat

Guvernarea nu ar fi interesată să coboare, acum, tarifele la gaz

Guvernarea nu ar fi interesată să coboare, acum, tarifele la gaz, dar ar o va face în ajunul alegerilor locale consideră fostul premier Vlad Filat. El spune că cei de la conducerea țării vor să scadă tariful în toamnă, ca să aibă efect electoral la alegerile locale generale.

„Deși Moldovagaz a depus un demers către ANRE de reducere a tarifelor de la 29 de lei, la circa 24 de lei pentru un m3, acest fapt nu se întâmplă fiindcă a apărut o idee genială să nu ieftenim acum gazul pe motiv că am intrat în sezonul cald, consumul pentru consumatorii casnici este mic, dar ei uită că mai este și sectorul economic, este businessul care este la pământ. Cred că vor iefteni gazul înainte de locale pentru că atunci va fi impactul”, a spus Filat.

Anterior șeful companiei Moldovagaz, Vadim Ceban a declarat că urma să prezinte până la Paște, calculele la ANRE pentru a stabili dacă există premise pentru scăderea tarifului. Ulterior, atât șeful Moldovagaz, cât și ministrul Energeticii au anunțat că deocamdată „nu pot fi scăzute tarifele”.