emilian cretu 3

Emilian Crețu: Negureni este raiul, eu acasă mă simt liber

Actorul Emilian Crețu este îndrăgostit la propriu de satul său de baștină, Negureni și își dorește să-l facă cât mai frumos posibil. El este convins că o societate poate deveni mai bună dacă în jurul său va vedea mereu frumosul, de aceea nu trebuie să ne fie frică să amenajăm străzile și după poarte, nu doar în ogradă. 

”Eu când vorbesc despre Moldova, în primul rând spun despre Negureni. Pe lângă casa de la Negureni, eu am făcut un teren de joacă, am construit o stradă. Vreau ca muncind să continui reparația drumului, să mai fac o intrare frumoasă în sat. Mi-aș dori să fac o stradă betonată cu asfalt. Multe mi-aș dori să fac la Negureni. Eu nicidecum nu aștept ca după ce fac asta să devin cetățean de onoare sau să mi se ridice monumente.”, spune Emilian Crețu.

Actorul spune că atât timp cât își permite să facă satul său mai frumos, o va face.  „Din moment ce eu pot, din punct de vedere financiar, să fac satul meu să arate bine, eu fac asta. Cum arată casa mea, așa aș vrea să arate tot satul”, spune Emilian Crețu. 

Actorul susține că nu-i este frică că lucrurile bune făcute vor fi distruse. „Oamenii, din fericire, au plecat în altă parte și au înțeles că se poate și altfel și acum respectă când e frumos în drum. Noi putem face societatea noastră mai bună, văzând în jurul nostru flori, frumosul naște frumos”, a spus Crețu continuând .„Negureni este rai, eu acasă mă simt liber”.