esca

Fotografii rare cu Andreea Esca din 1992, când nu lucra încă la PRO TV: „Am fost în prima mea delegație peste hotare”

Andreea Esca a atras atenția cu câteva fotografii postate pe rețelele de socializare. E vorba despre mai multe imagini vechi, pe care prezentatoarea de la PRO TV le-a realizat cu 30 de ani în urmă. Cu ocazia zilei mondiale a televiziunii, 21 noiembrie, Andreea Esca a publicat fotografii pe Facebook și Instagram cu ea, din 1992, de pe vremea când lucra la televiziunea SOTI.

Prezentatoarea de la PRO TV a mers pe atunci în prima delegație în afara României. „De ziua mondială a televiziunii vă las aici niște fotografii din prima mea delegație:) «peste hotare»!

Nici nu se îmbrăca pe atunci la fel de elegant ca acum, ea apare în fotografiile vechi în blugi cu tricou sau cămașă albă cu pantaloni negri. În nicio imagine zâmbetul nu îi lipsește de pe buze.

Andreea Esca, 50 de ani, e cea mai longevivă prezentatoare de știri din România. Debutul ei în televiziune a avut loc în ianuarie 1992, când a devenit prezentator de știri al postului SOTI, un mic post de televiziune local. Erau anii în care TVR era principala televiziune din România, dar lucrurile aveau să schimbe curând. După multă muncă și un stagiu la CNN, în America, Andreea Esca s-a întors în România și s-a angajat la PRO TV, post cu care se identifică din decembrie 1995 și până acum.

Despre cum era televiziunea când ea a debutat la TV și cum e acum, vedeta a vorbit într-un interviu pentru Libertatea.
„Și atunci îmi plăcea la fel de mult. Cred că între timp s-a acumulat experiență și mi se pare mai ușor să trec peste momente pe care le considerăm mai dificile sau vreo problemă tehnică, lucruri din astea concrete. Cred că încet, încet înveți să faci în așa fel încât să nu se observe absolut nimic în fața telespectatorilor. Cred că acumulezi această experiență și te ajută foarte mult. Începi să cunoști din ce în ce mai mulți oameni, stabilești relații de prietenie care te ajută ca după ceea să iei un interviu sau să vorbești cu persoana respectivă, să afli informații importante. Cred că toți acești ani te fac mai bun și mai sigur pe tine. Eu nu știu dacă sunt impulsivă, nu sunt nici cea mai calmă persoană, dar cred că nu există o rețetă, simți într-un anume moment ce trebuie să faci. Sunt instinctuală”.