Durerile severe de spate ar putea fi un semn NU al unuia, ci al trei tipuri de cancer. Nu le ignorați!

Durerile de spate par să fie dureri destul de comune pentru toată lumea, în aceste zile. De vină ar putea fi stilul de viață sedentar, orele de muncă pe care le depunem și de multe ori tendința de a ignora problemele de sănătate.

Potrivit Institutului Național de Sănătate, se estimează că 80% dintre oamenii din Statele Unite s-au confruntat cu probleme de spate în timpul vieții. Healthline spune că cauzele obișnuite ale durerii lombare includ răni de la ridicarea greutăților, modificări ale coloanei vertebrale legate de vârstă sau chiar răni.

Cu toate acestea, experții spun că este posibil să aveți dureri lombare legate de cancere precum cel al coloanei vertebrale, pulmonare sau chiar gastrointestinale. De asemenea, o persoană cu aceste tipuri de cancer va avea și alte simptome în plus față de durerile de spate.

Ce fel de dureri de spate ar putea însemna cancer

Healthline spune că există anumite semne cronice pe care le-ai observa, dar s-ar putea trece ca fiind o altă afecțiune, chiar și atunci când sunt legate de cancerul mortal. Unele dintre aceste semne și simptome includ:

 • Durerea de spate nu se agraveaza cu mișcarea
 • Durerea apare de obicei noaptea sau dimineața devreme și uneori este atât de puternică încât este posibil să nu puteți dormi
 • În ciuda terapiilor sau a medicamentelor pentru ameliorarea durerii, nu dispare
 • Apar probleme la mișcările intestinale și apariția bruscă a problemelor gastrice, cum ar fi constipația sau diareea frecventă
 • Pierdere in greutate chiar si atunci cand nu incerci
 • Slăbiciune și amorțeală în picioare și brațe
 • Antecedente de cancer
 • Potrivit Medical News Today, durerile severe de spate pot apărea și atunci când cancerul s-a răspândit sau s-a metastazat într-o altă parte a corpului, mai ales la coloana vertebrală.

Diferitele tipuri de cancer care au ca simptom durerile de spate

Câteva tipuri de cancer care cresc cu dureri de spate includ:

1. Tumora coloanei vertebrale: O tumoare la nivelul coloanei vertebrale poate crește osul coloanei vertebrale sau în membranele protectoare din jurul măduvei spinării și se poate deplasa în sus sau chiar în lateral. Potrivit Asociației Americane a Chirurgilor Neurologici, cel puțin 70% dintre persoanele cu cancer au boala răspândită la coloana vertebrală.

2. Cancerul pulmonar: Cancerul pulmonar este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Începe în plămâni, cu toate acestea, se răspândește și la coloana vertebrală, provocând dureri severe de spate. Medicii spun că dacă există o tumoare în plămân, aceasta poate apăsa și coloana vertebrală, afectând transmisiile nervoase către partea inferioară a spatelui. O persoană cu cancer pulmonar poate observa simptome precum oboseală ușoară, dificultăți de respirație și tuse cu spută colorată cu sânge, în plus față de durerile de spate.

3. Cancerele gastrointestinale: Cancerele de stomac, colon și rect – toate pot provoca dureri în partea inferioară a spatelui. Healthline spune că durerea începe de la oricare dintre locurile din zona gastrointestinală și continuă până în partea inferioară a spatelui. Cu toate acestea, există multe alte simptome fizice ale acestui tip de cancer, care pot identifica și diagnostica boala mortală mult bine în timp.

Remedii pentru a trece peste durerile de spate

Chiar dacă trebuie să vedeți un medic și să fiți examinat pentru cauză, există câteva remedii la domiciliu care vă pot ajuta să găsiți o oarecare alinare a durerilor de spate.

 • Compresa rece sau caldă: Luați o cârpă acoperită cu gheață sau pachete de căldură și aplicați-o pe locul afectat al spatelui timp de cel puțin 15-20 de minute pentru a găsi ușurare.
 • Analgezice: Multe medicamente eliberate fără prescripție medicală pentru ameliorarea durerii sunt analgezice și ajută la ameliorarea atât de necesară. Cu toate acestea, trebuie să vă consultați întotdeauna mai întâi cu medicul dumneavoastră.
 • Exerciții: Există câteva exerciții ușoare și blânde pe care le puteți face pentru a ajuta mușchii spatelui să fie flexibili și puternici. Vă ajută o mică plimbare, mișcări de stretching sau yoga.