carne de miel

Cum să gătești carnea de miel-Rețete simple

În perioada sărbătorilor de Paști, la mare căutare este carnea de miel. Cei mai căutați sunt mieluții care au între 3 și 4 kg, anume aceștia au carnea fragedă și numai bună pentru gătit. Cei care țin la tradiție și vor să aibă pe masa de sărbătoare un miel întreg vor trebui să scoată din buzunare în jur de 400-500 de lei.

Totodată, există și o alternativă pentru cărnița de miel. La fel de bună și fragedă, ba chiar mai dietetică, este carnea de ied. Prețurile sunt puțin mai mici.

Dacă nu știți exact cum să gătiți carnea de miel, vă recomandăm câteva rețete.

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor atenționează consumatorii să fie atenți atunci când cumpără carne de miel și să țină cont de următoarele aspecte: carnea trebuie să fie elastică, de culoare roz pal, acoperită uniform cu un strat subțire de țesut adipos de culoare albă, cu miros specific, iar când o apăsați cu degetul, aceasta să revină la forma iniția