”Regina mesei” – o salată în straturi deosebit de aspectuoasă, perfectă pentru Revelion.
Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de salată în straturi. Gustarea arată atât de festiv, încât este perfectă pentru masa de sărbătoare. Salata are forma unei rulade, iar de gustul acesteia va rămâne încântat chiar și cel mai capricios gurmand, deoarece are o compoziție foarte interesantă. Pregătiți capodopera culinară de Anul Nou și surprindeți familia dragă cu delicii extraordinar de savuroase.
INGREDIENTE
– 250-300 g piept de pui
– 5-6 cartofi
– 4 ouă
– 4 castraveți proaspeți
– 50 g de nuci fărâmițate
– 50 g de caise sau prune uscate
– maioneză după gust
INGREDIENTE PENTRU DECOR
– 1 cutie de mazăre
– cașcaval
– 1 legătură de coriandru
– boabe de rodie
MOD DE PREPARARE
1. Fierbeți în cratițe aparte cartofii, carnea și ouăle.
2. Dați prin răzătoarea mare cartofii, ouăle și castraveții (nu le amestecați).
3. Tăiați cuburi mici carnea și prunele uscate.
4. Alegeți o farfurie dreptunghiulară mare și tapetați-o cu folie alimentară în 2-3 straturi.
5. Așezați ingredientele în straturi, precum urmează:
1-ul strat: răspândiți și uniformizați cartofii. Aplatizați-i ușor și ungeți-i cu maioneză. Presărați cu puțină sare.
Al 2-ea strat: răspândiți carnea de pui și ungeți-o cu maioneză. Presărați cu sare după gust.
Al 3-ea strat: răspândiți deasupra ouăle rase și acoperiți-le cu o grilă de maioneză. Presărați cu puțină sare.
Al 4-ea strat: presărați nucile și fructele uscate.
Al 5-ea strat: răspândiți castraveții rași și ungeți-i cu maioneză. Presărați cu puțină sare.
6. Rulați aperitivul, înfășurați-l în folie alimentară și puneți-l în frigider pentru câteva ore.
7. Scoateți salata din frigider, îndepărtați folia alimentară și ungeți bine toată suprafața cu maioneză.
8. Decorați salata în dungi diagonale, cu mazăre, cașcaval ras, boabe de rodie și verdeață. Serviți capodopera culinară cu mare plăcere.