Rețetă simplă: Omleta cu ciuperci, mod de preparare

O rețetă grozavă: omletă cu ciuperci! Se prepară la fel de ușor ca orice altă omletă sau omletă franțuzească, dar mult mai gustoasă.

Mod de preparare:
1. În cazul în care ați cumpărat ciupercile întregi, ar trebui să le tăiați în felii curățate în prealabil. Amintiți-vă că nu este recomandat să spălați ciupercile cu apă.

2. În continuare, se încinge o tigaie cu un strop de ulei de măsline și când este foarte fierbinte, se adaugă ciupercile tocate ca să se rumenească. În cazul în care vă place usturoiul, puteți adăuga și un cățel tocat, dar va fi doar opțional.

3. În timp ce ciupercile pentru omleta ta se rumenesc, poți sparge și bate ouăle într-o farfurie sau castron împreună cu puțină sare. Puteți alege să le bateți cu o furculiță sau să optați pentru un tel manual, după cum preferați.

4. Până când ciupercile sunt aurii, ar trebui să le adăugați în farfuria cu ouăle bătute și să le amestecaț puțin să fie toate bine impregnate. Dacă doriți, puteți adăuga și puțin pătrunjel tocat. La fel, poți pune pe foc o tigaie antiaderentă -poate fi aceeași pe care ai folosit-o la rumenirea ciupercilor- unde vei pregăti aceasta omletă franțuzească.

5. Până când tigaia este din nou fierbinte, va trebui să turnați amestecul și să-l întindeți bine, astfel încât oul să înceapă să se întărească. Odată ce marginile sunt aurii, va trebui să răsturnați omleta cu ciuperci cu ajutorul unei spatule sau al unui alt ustensil de bucătărie. De asemenea, puteți alege să împăturiți tortilla sau să o păstrați în forma rotundă a tigaii după preferință. Odată ce oul este în punctul în care vă place -mai mult sau mai puțin coagulat-, puteți opri focul și… poftă bună!