cele-mai scumpe rochii-din istorie

Cele mai scumpe rochii din istorie – Milioane de dolari

Cele mai scumpe rochii din istorie – Persoanele publice au plătit o avere pentru ele

Audrey Hepburn – 131 mii de dolari

O rochie din dantelă, cu o curea subțire în talie, în care actrița a primit primul (și singurul) Oscar în 1954, a fost creată pentru Audrey de Givenchy. A fost prima dintre multele apariții ulterioare ale lui Hepburn în Givenchy.

AUDREY HEPBURN ȘI JEAN HERSHOLT LA OSCARURI, 1954

AUDREY HEPBURN ȘI JEAN HERSHOLT LA OSCARURI, 1954

Printesa Diana – 137 mii de dolari

Prințesa Diana nu a avut egal atunci când venea vorba să impresioneze, avea o capacitate senzațională în acest sens. Așa că nu este surprinzător faptul că, de îndată ce prințesa în vârstă de 26 de ani a apărut în 1987 la Festivalul de Film de la Cannes, toate celelalte subiecte s-au stins imediat. Zvonul spune că Charles a fost nemulțumit că s-a trezit din nou în umbra ”reginei inimilor”.

Rochia într-o nuanță de albastru de gheață pur și simplu nu a lăsat nimănui o șansă (inclusiv prințului).

PRINȚUL CHARLES ȘI PRINȚESA DIANA LA FESTIVALUL DE FILM DE LA CANNES, 1987

PRINȚUL CHARLES ȘI PRINȚESA DIANA LA FESTIVALUL DE FILM DE LA CANNES, 1987

Lupita Nyong’o – 150 mii dolari

Una dintre cele mai bune imagini ale ceremoniei, o rochie Calvin Klein brodată cu 6.000 de perle. Mai târziu, brandul a dat asigurări că nu a susținut niciodată că perlele sunt autentice și „este puțin probabil ca de la moartea Cleopatrei cineva să fi decorat vreodată rochii cu pietre prețioase reale”, au adăugat reprezentanții Calvin Klein.

LUPITA NYONG'O LA OSCARURI, 2015

LUPITA NYONG’O LA OSCARURI, 2015

Lady Gaga – 150 mii dolari

Rochia Valentino Haute Couture, în care Lady Gaga a strălucit la Globurile de Aur în 2019. O ținută couture de nuanță albastru-senin în valoare de 150.000 de dolari este un omagiu adus imaginii lui Judy Garland din filmul original A Star Is Born.

LADY GAGA LA GLOBURILE DE AUR, 2019

LADY GAGA LA GLOBURILE DE AUR, 2019

Cate Blanchett – 200 mii de dolari

Actrița și casa lui Armani sunt legate printr-o lungă relație de prietenie. Deci alegerea actriței în favoarea brandului italian la Oscarurile din 2007 a fost destul de previzibilă.

Pe covorul roșu, Cate Blanchett a pozat pentru fotografi într-o rochie Armani Privé decorată cu multe cristale Swarovski – costul unei ținute strălucitoare în toate sensurile a fost estimat la 200 de mii de dolari.

CATE BLANCHETT LA OSCARURI, 2007

CATE BLANCHETT LA OSCARURI, 2007

Paris Hilton – 270 mii de dolari

O altă imagine, cum se spune, orbitoare în lista noastră este rochia August Getty: și aici 500.000 de cristale Swarovski au intrat în acțiune simultan.

PARIS HILTON LA HOLLYWOOD BEAUTY AWARDS, 2017

PARIS HILTON LA HOLLYWOOD BEAUTY AWARDS, 2017

Prințesa Diana – 363 mii dolari

În viața prințesei Dianei au fost multe ieșiri impresionante, așa că în lista noastră apare de două Vedeți Rochia purtată de Lady Di, o ținută din catifea albastru închis. Aceasta a fost vândută în 2003, la licitație pentru 363 de mii de dolari.

PRINȚESA DIANA LA BALUL CASEI ALBE, 1985

PRINȚESA DIANA LA BALUL CASEI ALBE, 1985

Nicole Kidman – 2 milioane de dolari

În 1997, Nicole Kidman nu a fost nominalizată la Oscar și a venit la ceremonia pentru a-l susține pe soțul ei, Tom Cruise. Dar Nicole a fost cea care a devenit cea mai strălucitoare stea – desigur, datorită ținutei. Rochia este galben strălucitor, cu broderie și o tăietură la șold. Această rochie a fost cusută de John Galliano, pe atunci șeful casei de modă Christian Dior. Costul ținutei este estimat la 2 milioane de dolari.

NICOLE KIDMAN ȘI TOM CRUISE LA OSCARURI, 1997

NICOLE KIDMAN ȘI TOM CRUISE LA OSCARURI, 1997

Rihanna – aproximativ 4 milioane de dolari

În 2015, Rihanna a pășit pe covorul roșu al Galei Met într-o haină luxoasă a designerului chinez Guo Pei. Prețul exact al rochiei a rămas un mister, dar costul estimat al ținutei, despre care Rihanna a spus că a avut nevoie de doi ani pentru a o crea, este de aproximativ 4 milioane de dolari.

RIHANNA LA GALA MET, 2015

RIHANNA LA GALA MET, 2015

Jennifer Lawrence – 4 milioane dolari

În ciuda faptului că, în cele din urmă, statueta pentru „Cea mai bună actriță” din 2013 a mers la Jennifer, pentru actriță seara de Oscar nu poate fi numită ideală. Ridicându-se pentru premiu, Lawrence s-a împiedicat și a căzut direct pe treptele din fața scenei, devenind și proprietarul premiului inexistent „Pentru cea mai bună cădere”.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca Dior să rămână jignită de actriță: din cauza incidentului, rochia couture a rămas în lentilele camerelor de luat vederi timp de aproximativ trei minute, ceea ce a ridicat prețul ținutei la patru milioane. Cert este că un videoclip de un minut în timpul difuzării Oscarului costă un milion și jumătate de dolari. Asta e tot matematica modei!

JENNIFER LAWRENCE LA OSCARURI, 2013

JENNIFER LAWRENCE LA OSCARURI, 2013