Amber Heard a luat o „decizie foarte dificilă”. Actrița a hotărât să pună capăt procesului cu Johnny Depp.

Amber Heard a luat o „decizie foarte dificilă”. Actrița a hotărât să pună capăt procesului cu Johnny Depp. „Am luat această decizie după ce mi-am pierdut încrederea în sistemul judiciar american, în cadrul căruia mărturia mea publică a fost utilizată ca o formă de divertisment şi a dat apă la moară reţelelor sociale”, a declarat actrița.

Amber Heard a ales să încheie un acord. Recent, Heard, în vârstă de 36 de ani, a anunțat într-o declarație distribuită pe Instagram că a luat „o decizie foarte dificilă” pentru a soluționa dosarul de defăimare introdus împotriva ei de fostul soț, Johnny Depp, în vârstă de 59 de ani, în Virginia. Jurații au constatat că Heard l-a defăimat pe Depp în articolul ei de opinie despre violența domestică și i s-au impus despăgubiri de peste 10 milioane de dolari către.

Amber Heard a luat o „decizie foarte dificilă”

„Este important pentru mine să spun că nu am ales niciodată asta”, a scris Heard în declarația ei. „Mi-am apărat adevărul făcând acest lucru, viața mea, așa cum știam că a fost distrusă. Calomnia cu care m-am confruntat pe rețelele sociale este o versiune amplificată a modului în care femeile sunt revictimizate atunci când ies în față”

„Acum, în sfârșit, am ocazia să trec mai departe peste ceva ce am încercat să părăsesc acum șase ani în condiții cu care pot fi de acord”, a continuat ea. „Nu am făcut nicio admitere. Acesta nu este un act de concesiune. Nu există restricții în ceea ce privește vocea mea.”

O sursă apropiată de Depp a declarat pentru People: „Este un acord cu șapte cifre. Hotărârea este în vigoare. Dar o parte a obiectivului de a face apel au fost motivele financiare. A vrut să se și asigure că nu a existat o hotărâre împotriva ea. Asta are ramificații semnificative. Acest proces nu va dispărea niciodată. Depp a spus că nu este vorba despre bani. El a vrut doar adevărul.”

În declarația lui Heard, actrița a comparat modul în care a fost primită mărturia ei în cazul de calomnie al lui Depp din Regatul Unit împotriva The Sun în noiembrie 2020 cu modul în care a fost tratată cea mai recentă mărturie din SUA, scriind că „popularitatea și puterea au contat mai mult decât rațiunea și procesul echitabil.

Amber Heard spune că procesul din SUA nu a fost echitabil

„Când am fost în fața unui judecător din Marea Britanie, am fost judecată de un sistem robust, imparțial și echitabil”, a scris Heard luni pe Instagram.

„În SUA, însă, mi-am epuizat aproape toate resursele înaintea și în timpul unui proces în care am fost expusă unei săli de judecată în care au fost excluse dovezi abundente, directe care au coroborat mărturia mea. Popularitatea și puterea au contat mai mult decât rațiunea și un proces echitabil”, a continuat ea.

„Între timp, am fost expusă unui tip de umilire pe care pur și simplu nu-l pot retrăi”, a adăugat Heard în declarația sa. A remarcat și că un recurs în acest caz nu va duce decât la un alt proces public.

„Pur și simplu nu pot trece prin asta pentru a treia oară”, a scris Heard. Ea a mai spus că procesul legal din SUA „s-a arătat că nu poate să mă protejeze pe mine și pe mine și dreptul meu la libertatea de exprimare”.

„Nu îmi permit să risc o factură imposibilă. Una care nu este doar financiară, ci și psihologică, fizică și emoțională”, a adăugat actrița. „Femeile nu ar trebui să se confrunte cu abuzuri sau faliment pentru că își spun adevărul. Din păcate, nu este neobișnuit”.

Actrița va continua să-și spună adevărul

Heard a mai declarat că ea „alege libertatea de a-mi dedica timpul muncii care m-a ajutat să mă vindec după divorț”.

„Nu voi fi amenințată sau descurajată de ceea ce s-a întâmplat ca să spun adevărul”, a scris ea. „Nimeni nu poate și nimeni nu-mi va lua asta. Vocea mea rămâne pentru totdeauna cel mai valoros bun pe care îl am.”

Heard a contestat anterior verdictul din procesul de defăimare. Ea a cerut o anulare sau un nou proces. De asemene a afirmat că rezultatul are un „efect de înfrigurare” asupra femeilor care vorbesc despre situația lor. Într-un dosar de la Curtea de Apel din Virginia din 23 noiembrie, obținut de People, actrița și noii ei avocați au pus sub semnul întrebării verdictul din data de 1 iunie. S-a contestat și motivul pentru care procesul a avut loc în Virginia și nu în California.

Apelul a mai susținut că procesul nu ar fi trebuit să meargă mai departe. Depp a pierdut dosarul său de calomnie în Marea Britanie împotriva The Sun. Tabloidul britanic îl numea „bătător de soții”. Acesta e o afirmație pe care un tribunal din Londra a susținut-o ca fiind „în mod substanțial adevărată”. Heard a depus mărturie pentru a susține cuvintele publicație