filme noi

TOP filme bune și noi care merită văzute

Chiar dacă premierele mondiale din lumea cinematografiei au avut o perioadă de pauză, marile studiouri își propun să ne încânte în 2021 cu unele dintre cele mai spectaculoase ecranizări din ultimii ani. No Time to DieHouse of Gucci și Eternals sunt doar câteva dintre cele mai bune filme pe care nu trebuie să le ratezi în cinematografe. 

Dacă vrei să știi ce alte pelicule te mai așteaptă, ți-am pregătit un top cu filme bune și noi care merită văzute în 2021. Horror, comedie, dramă, acțiune, aventură, science-fiction sau orice alt gen preferi, fii sigur că vei găsi un film excepțional care trebuie văzut neapărat!

1. Reminiscence / Reminiscențele trecutului

Cu o distribuție de zile mari, SF-ul distopian Reminiscence este unul dintre acele filme memorabile ce merită văzute cu iubita sau iubitul. Promite să livreze suspans și emoție la cote maxime! 

Scenariul ne poartă pe urmele lui Nick Bannister (interpretat de Hugh Jackman), un investigator privat al minții care își ajută clienții să acceseze amintiri și persoane demult pierdute, cu ajutorul tehnologiei. Atunci când tocmai noua lui clientă, Mae (Rebecca Ferguson), dispare fără urmă, Nick pornește obsesiv în căutarea ei. Doar că, pe parcurs, el va descoperi secrete și conspirații care îi vor schimba viața pentru totdeauna…

Filme noi

Actorii ca actorii, însă regia și promovarea sunt două dintre cele mai puternice atuuri ale acestei producții. Spre bucuria amatorilor genului SF, regia filmului este semnată de Lisa Joy, cunoscută pentru crearea seriei Westworld. Cum Westworld ne-a dat lumea peste cap, și acest lungmetraj promite să fie unul dintre cele mai bune filme de văzut în doi, în 2021.

Până atunci, însă, ca să înțelegi mai bine experiența personajelor, aruncă un ochi pe pagina oficială a filmului. Aceasta folosește tehnologia deepfake pentru a interacționa cu vizitatorii și a-i ajuta să-i revadă pe cei dragi. Pentru asta, trebuie doar să încarci o poză tip portret cu persoana pe care vrei s-o vezi și să răspunzi la câteva întrebări. Programul bazat pe inteligență artificială îți va oferi o „amintire” animată cu ea, cât mai fidelă realității, pe care poți s-o incluzi chiar și în trailer-ul peliculei.

2. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi și legenda celor zece inele

Shang-Chi este cel de-al 25-lea film din universul cinematic Marvel, fiind primul care are un personaj de origine asiatică în rol principal. Așteptările sunt mari, în condițiile în care reprezentarea (sau lipsa ei) este îndelung discutată la Hollywood, iar dezvoltarea acestui proiect a început încă din 2001. 

În sfârșit aflăm povestea lui Shang-Chi (Simu Liu), pe care tatăl lui l-a antrenat încă din copilărie să devină un asasin cu sânge rece. Deși a ales să-și folosească abilitățile pentru a lupta de partea binelui, ultimele evenimente din Avengers: Endgame îl împing să se alăture organizației clandestine Ten Rings. Acum, se vede nevoit să înfrunte trecutul pe care credea că l-a lăsat demult în urmă.

Filme ce merită văzute

Shang-Chi, personajul masculin și vulnerabil care își caută locul în lume, este un supererou fără mască și accesorii speciale. De aceea, Simu Liu, actorul care îl interpretează, s-a pregătit serios pentru toate scenele de acțiune și cascadoriile pe care a trebuit să le facă singur. Întregul cast este de nota 10, printre care trebuie să o menționăm pe captivanta Awkwafina, dar și pe Florian Munteanu, actorul și boxerul de origine română, care îl joacă aici pe Razor Fist. 

Cu efecte speciale, decoruri exotice, umor și scene de luptă memorabile, blockbuster-ul își merită locul printre cele mai bune filme noi. Iar producțiile Marvel se văd întotdeauna mai bine la CINEMAX Veranda, cu cel mai performant sistem de sunet din lume, așa că merită să-ți faci timp pentru un movie date

3. The Eyes of Tammy Faye

Bazată pe documentarul cu același nume din 2000, drama biografică The Eyes of Tammy Faye, urmărește viața televangheliștilor Jim (Andrew Garfield) și Tammy Faye Bakker (Jessica Chastain). Sub deviza devenită celebră „Dumnezeu nu vrea să fim săraci”, cuplul cu începuturi umile a transformat religia în show și a construit un adevărat imperiu mediatic. Însă ascensiunea celor doi a fost urmată de o decădere și mai fulminantă, după ce secretele lor au ajuns subiectul preferat de bârfă al tuturor.

Totuși, Tammy Faye a rămas una dintre figurile emblematice ale culturii pop americane, datorită personalității ei magnetice și a stilului larger than life. Adesea criticată și caricaturizată, ea a dovedit că, uneori, aparențele înșeală, motiv pentru care povestea ei continuă să fie spusă.

Top filme de vazut

Spre șocul fanilor, echipa de stiliști și makeup artists i-a făcut pe Chastain și Garfield aproape de nerecunoscut în acest film, mai ales pe măsură ce personajele lor îmbătrânesc. Cei doi actori și regizorul Michael Showalter au primit elogii din partea criticilor, care prezic deja că ecranizarea va fi una dintre principalele candidate la Golden Globes. Chiar și fiul soților Bakker a mulțumit echipei pentru modul echilibrat și uman în care i-a înfățișat pe părinții lui.

Dacă îți plac biografiile sub orice formă, nu-l rata pe Spider-Man în (posibil) rolul carierei lui!

4. No Time to Die / Nu e vreme de murit

Deși a mai avut câteva tentative de a se “pensiona” și în trecut, Bond pare că reușește, în sfârșit, să își îndeplinească dorința, la cinci ani de la capturarea răufăcătorului Ernst Stavro Blofeld. 

Însă vorbim de cel mai faimos spion britanic al tuturor timpurilor, așa că vacanța nu va fi una de durată, nici de data aceasta. Cu ajutorul vechiului său prieten din CIA, Felix Leiter, Bond pleacă acum în căutarea omului de știință Valdo Obruchev, a cărui răpire scoate la iveală un complot terorist care ar putea distruge lumea.

Filme de vazut in viata

După o așteptare de aproape șase ani, a 25-a ecranizare din seria James Bond – No Time to Die – este în același timp și ultimul film cu Daniel Craig în rolul principal. Alături de Craig își reiau rolurile Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q), Jeffrey Wright (Leiter), Léa Seydoux (Dr. Madeleine Swann) și Christoph Waltz (Blofeld), iar melodia filmului – adesea la fel de mult așteptată ca și filmul în sine – este interpretată de Billie Eilish.  

Cum nu este anunțat niciun detaliu referitor la cine va prelua faimosul Walther PPK de la Daniel Craig, probabil că va mai trece mult timp până la următorul film Bond.

5. The Last Duel / Ultimul duel

Povestea spusă în The Last Duel este bazată pe fapte reale și are loc în Franța, în timpul Războiului de 100 de Ani, când disputele încă se rezolvau prin dueluri pe viață și pe moarte.

Astfel aflăm povestea ultimului duel recunoscut oficial – dintre Jean de Carrouges (Matt Damon) și Jacques Le Gris (Adam Driver) – doi prieteni care devin dușmani după ce ultimul o agresează pe soția amicului lui. Deși Le Gris încearcă să treacă totul sub tăcere, Marguerite (Jodie Comer) își acuză public atacatorul, un act de vitejie și sfidare care îi pune pe toți trei în pericol.

Filme de vazut cu prietenii

Chiar dacă este o dramă istorică, Ultimul duel abordează teme cât se poate de actuale în contextul #MeToo, de la societatea patriarhală la fragilitatea justiției, până la curajul unei femei dispuse să înfrunte orice pentru aflarea adevărului. Filmul merită văzut neapărat, mai ales că scenariul este scris de Ben Affleck și Matt Damon, alături de Nicole Holofcener (nominalizată la Oscar în 2019, pentru scenariul adaptat din Can You Ever Forgive Me?). Aceasta ar fi prima colaborare a faimosului duo după Good Will Hunting, pelicula care le-a adus Oscarul în urmă cu aproape 25 de ani.

Pregătește-te pentru scene antrenante de luptă și replici mai tăioase ca săbiile dueliștilor, dar și pentru momente emoționante, care îți vor da mult de gândit.

Sursa: verandamall.ro