Elle și Voque au înlocuit articolele de frumusețe cu subiecte utile pe timp de război: “Ce să faci în caz de contaminare radioactivă”, “Trusă de prim ajutor” şi “Cum să naşti acasă”

Cele mai renumite branduri de modă din lume şi-au închis magazinele din Moscova zilele trecute, lăsându-le pe rusoaicele bogate fără posibilitatea de a-şi completa garderoba de top. În tot acest timp, femeile din Ucraina primesc sfaturi despre cum să folosească arma şi cum să reporteze copiii pierduţi în război, din revistele pentru femei. Două realităţi complet diferite!

Până şi revistele obişnuite, destinate femeilor, au renunţat la sfaturile lor despre relaţii amoroase, modă şi carieră pentru unele practice, care să se potrivească mai mult cu realitatea actuală.

Astfel, Marie Claire, Elle şi Vogue au înlocuit articolele de frumusețe cu subiecte utile de genul: “Ce să faci în caz de contaminare radioactivă”, “Trusă de prim ajutor” şi “Cum să naşti acasă, în timpul războiului”.

Site-ul Vogue, care era până acum plin cu modele pe podium, are ştiri cumplet diferite: “Pericol pentru femei la graniţă. Ce trebuie să ştii şi cum trebuie să te comporţi”, în timp ce Elle îşi sfătuieşte cititoarele “Ce să faci în caz că eşti rănită”.

Bloggerul Anna Bobrovitska a devenit un mare succes cu postarea sa de pe Instagram, în care vorbeşte despre locurile cele mai indicate în care să-ţi pui produsele sanitare şi cum să raportezi un viol într-o zonă de conflict.