moscova

Elevii ruși vor exersa aruncatul grenadei și tragerile cu pușca cu aer comprimat la orele de educație fizică

Viceprim-ministrul rus Dmitri Cernîșenko a ordonat, după consultări cu premierul Mihail Mișustin, extinderea listei disciplinelor obligatorii din programul „Pregătit pentru Muncă și Apărare”, informează agenție de presă rusă Interfax. Dmitri Cernîșenko a solicitat Ministerului Educației și Ministerul Sportului ca, împreună cu Ministerul Sănătății, să prezinte propuneri pentru includerea implementării standardelor TRP (n.r. – numele complexului sportiv și de cultură fizică „Pregătit pentru muncă și apărare!”) în programele școlare de educație fizică.  Ministerul Sportului a fost însărcinat să elaboreze „modificări ale standardelor TRP, adăugând probele sportive de aruncare a grenadei și trageri cu pușca cu aer comprimat printre disciplinele obligatorii”.

În plus, viceprim-ministrul a instruit ministerul sportului și ministerul educației să pregătească propuneri „cu privire la desfășurarea schimburilor militare-sportive în timpul vacanțelor în taberele de copii, precum și la evenimente sportive de masă și patriotice în toată Rusia, inclusiv cele bazate pe jocul militar-sportiv Zarnița”.

„Sistemul TRP și evenimentele sportive militare reprezintă un stimulent puternic pentru dezvoltarea sportului de masă și profesionist”, a considerat Dmitri Cernîșenko.

Aceste standarde sunt acum voluntare, iar insigna de aur TRP oferă puncte bonus pentru admiterea la unele universități rusești.
„Președintele (n.r. – Vladimir Putin) și-a stabilit un obiectiv – până în 2030, cel puțin 70% dintre ruși ar trebui să meargă în mod regulat la sport. Revenirea unor discipline precum aruncarea proiectilelor și tragerea cu pușca cu aer comprimat, precum și introducerea unei noi discipline – controlul dronei, va spori interesul tinerilor pentru complexul TRP”, a declarat Dmitri Cernîșenko.

Anunțul înaltului oficial rus vine la puțin timp după ce ministrul rus al educației, Serghei Kravțov, a decretat introducerea în programa școlară a unui curs obligatoriu de pregătire militară, începând din anul școlar viitor.