sâmbătă, octombrie 23, 2021
More

  Ultimele articole

  Cum să faci programarea pentru examenul de obținere a permisului auto

  Examenul auto: Noi reguli, în vigoare de la 1 ianuarie 2021 – Cum să faci programarea pentru examenul de obținere a permisului de conducere

  Agenţia Servicii Publice atenționează repetat că programarea prealabilă şi urgentă la probă teoretică și practică a examenului de obținere a permisului de conducere în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente ale ASP.

  Acest lucru poate fi făcut exclusiv prin intermediul resurselor Agenției: online prin accesarea paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto sau nemijlocit în cadrul oficiului, precum și prin apel la numărul unic al Call-centrului 14909.

  Programarea urgentă în cadrul subdiviziunilor de competență din municipiile Chișinău și Bălți se realizează exclusiv prin intermediul paginii web a Agenției www.asp.gov.md.

  Reiterăm că, începând cu data de 01 ianuarie 2021, ora programării urgente la examenul de obținere a permisului de conducere (proba teoretică/practică) s-a schimbat de la ora 07.00 la ora 09.00 și, respectiv, programarea urgentă este disponibilă începând cu ora 9.00 până la ora 24.00, în limita locurilor disponibile. Menționăm, că modulul “Programare electronică” este fiabil şi funcționează în conformitate cu cerințele tehnice stabilite.

  Serviciul de programare atât în regim obişnuit, cât şi în regim de programare urgentă la examen, este prestat de către Agenţia Servicii Publice în mod gratuit, iar tariful ce se achită în asemenea cazuri nemijlocit în procesul de admitere la probele de examen în vederea obţinerii permisului de conducere, la perfectarea comenzii respective, reprezintă tariful pentru prestarea nemijlocită a serviciului de examinare.

  Agenţia Servicii Publice recomandă persoanelor care solicită programarea la examenul de obţinere a permisului de conducere, atât în regim obişnuit, cât şi la programarea în regim de urgentă, să evite propunerile de programare la probele examenului de obţinere a permisului de conducere venite de la persoane terţe, în oricare formă, pentru care preventiv se percep anumite taxe.

  De asemenea se solicită transmiterea datelor cu caracter personal, inclusiv copiile adeverinţelor de absolvire a şcolii auto şi ale actelor de identitate prin intermediul aplicaţiilor ”Telegram”, ”WhatsApp”, ”Viber”, etc.

  Referitor la toate cazurile depistate la programarea frauduloasă prin intermediul persoanelor terţe, Agenţia Servicii Publice a sesizat organele de drept competente şi a întreprins un şir de măsuri menite să asigure un proces transparent şi calitativ de prestare a serviciilor de programare şi admitere la examenul de obţinere a permisului de conducere.

  Latest Posts

  Nu rata