lavrov

Ce s-a întâmplat cu Lavrov: A fost sau nu spitalizat?

Serghei Lavrov ar fi fost spitalizat după ce a ajuns la summitul G20, desfășurat pe insula Bali din Indonezia, informează Associated Press. Sursa citată face referire la autoritățile de la Jakarta.

Jurnaliștii scriu că starea șefului diplomației ruse s-a înrăutățit. Ei, însă, nu precizează despre ce probleme de sănătate a oficialului este vorba. Maria Zaharova infirmă zvonurile, conform presei de stat de la Moscova. Ea susține că informațiile apărute în presa internațională sunt „fake-uri” și menționează că le-a citit împreună cu șeful său.

„Suntem cu Serghei Victorovici în Indonezia, urmărim feedul și nu ne vine să credem. Am aflat că este spitalizat. Acesta este cel mai avansat nivel al fake-urilor”, afirmă oficiala, apoi a publicat și un video cu el.

Lavrov a fost  trimis de Putin să reprezinte Rusia la G20. Unii analiști susțin că liderul de la Kremlin ar fi încercat să evite astfel o confruntare cu alți lideri mondiali, în contextul tensiunilor izbucnite după invadarea Ucrainei și impunerea sancțiunilor.