apartamente

Ce restricţii vor fi de Crăciun și Revelion în România?

Sărbătorile de iarnă aduc în fiecare an bucurie în rândul românilor. Anul acesta, bucuria va rămâne în casă, potrivit autoritățile din țară. Ce restricţii vor fi de Crăciun și Revelion în România?

Sărbătorile de iarnă aduc în fiecare an bucurie în rândul românilor. Bucurie pe care cetățenii vor să o sărbătorească în afara casei. Din păcate și anul acesta s-ar putea ca bucuria lunii decembrie să rămână în casă, potrivit autoritățile din țară. Ce restricţii vor fi de Crăciun și Revelion în România?

Luna octombrie s-a încheiat, ne mai despart doar 30 de zile de la luna decembrie, atât de iubită și așteptată atât de adulți, cât și de copii. Motiv pentru care, pe buzele tuturor, a apărut deja întrebarea „Ce vom face de Crăciun? Vom petrece Revelionul acasă sau nu? Vor mai continua restricţii sau nu?”

La toate aceste întrebări răspunde Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

„Cum vom avea sărbători… depinde, în primul rând, de noi”

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, spune că situația lunii decembrie se află în mâinile noastre. Aceasta a ținut să menționeze că fiecare cetățean din România este responsabil cu situația actuală din țară. Rămâne la latitudinea noastră dacă pandemia va evolua sau se va micșora.

„Cum vom avea sărbători… depinde, în primul rând, de noi, de noi toţi, de fiecare individ. Aici nu există atitudinea în care unii spun eu sunt doar unul singur. Responsabilitatea fiecărui individ poate să îmbunătăţească această perspectivă sau să agraveze printr-o atitudine care duce la creşterea infectării”, a declarat Cseke Atilla la Antena 3.

„Fiecare dintre noi trebuie să aibă grijă”

Cseke Attila, Ministrul Sănătății, a explicat că ține de comportamentul nostrum dacă vor exista sau nu rescriții dure în luna decembrie. În momentul de față nu a fost luată nicio decizie finală. Totul depinde de numărul infectărilor și al persoanelor vaccinate care se vor înregistra în zilele următoare.

„Infecţia asta nu circulă în societate, circulă în persoane, e între persoane. Deci, fiecare dintre noi trebuie să aibă grijă. Sigur mai sunt două luni, dar nu vor fi zile uşoare, nici săptămâna aceasta, nici săptămânile următoare. Categoric, toţi ne dorim să avem sărbători liniştite şi în familie. Nu avem o prognoză până în decembrie. Oricum, prognozele trebuie privite cu un anumit echilibru”, a spus Cseke Attila.