Bujorul – floarea națională a României: Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat un decret în acest sens

Bujorul a devenit, oficial, floarea națională a României. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat un decret în acest sens. În România, există atâti specii cultivate de bujor, cât și specii sălbatice. La baza deciziei a stat faptul că florile de bujor sunt îndrăgite în toată țara, fiind o sursă de inspirație pentru folclorul popular, muzică, literatură și pictură. 

„În scopul marcării Florii Naţionale a României, anual se organizează, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, eveniment horticol, în care vor fi expuse în aranjamente peisagistice şi ornamentale diferite specii de bujor. Cu această ocazie, în cadrul unor simpozioane ştiinţifice, vor fi prezentate caracteristicile biologice şi ornamentale ale diferitelor specii de bujor, îndeosebi a celor sălbatice”, se arată în textul decretului. 

Olanda și-a ales laleaua ca simbol, iar Franța – crinul alb. America și Bulgaria au ales trandafirul. În India, floarea de lotus este importantă, în timp ce în Spania garoafa roșie este floarea națională.