biden

Biden îi răspunde lui Zelenski, care a contrazis SUA și NATO privind originea rachetei din Polonia

Joe Biden a contestat joi declarațiile lui Volodimir Zelenski, care a contrazis SUA și NATO, spunând că racheta căzută în Polonia nu este ucraineană, ci rusească, potrivit Reuters.

„Asta nu este o dovadă”, a spus Biden reporterilor de la Casa Albă la întoarcerea de la summitul G20 din Indonezia.

Zelenski a reafirmat, miercuri, că racheta care a ucis doi oameni cu o zi înainte într-un sat polonez de lângă graniţa cu Ucraina a fost „rusească”, contrazicând NATO şi Washington care acreditează mai degrabă teza unei rachete de apărare ucrainene.

„Nu am nicio îndoială că această rachetă nu a fost a noastră”, a declarat miercuri seară la televizor preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, subliniind că Kievul a dorit să facă parte dintr-un grup internaţional de anchetă asupra acestui incident, potrivit News.ro.

„Cred că a fost o rachetă rusească, conform raportului armatei ucrainene”, a adăugat el, în timp ce oficialii NATO au estimat că este probabil o rachetă din sistemul ucrainean de apărare antiaeriană.

El a cerut apoi accesul experţilor ucraineni la „toate datele” din Occident şi la locul exploziei rachetei care a căzut în Polonia. „Vrem să stabilim toate detaliile, fiecare fapt”