Turnul Eiffel a devenit mai înalt cu 6 metri

Turnul Eiffel a câştigat 6 metri în înălţime, marţi, după ce o nouă antenă de radiorecepţie digitală a fost ataşată în vârful monumentului din Paris, informează Reuters.

Turnul, construit de Gustave Eiffel la sfârşitul secolului al XIX-lea, măsoară acum 330 de metri după ce antena DAB+ a fost transportată în vârful său cu ajutorul unui elicopter, sub un cer plumburiu.

La momentul construcţiei sale, Turnul Eiffel a depăşit Monumentul Washington devenind cea mai înaltă structură creată de om din lume, titlu pe care l-a deţinut timp de patru decenii, până la ridicarea Turnului Chrysler din New York, în 1929.

Turnul din fier forjat se numără printre cele mai vizitate situri turistice din lume, conform TripAdvisor.

Cu toate acestea, turnul a fost utilizat şi pentru transmisii de radio şi televiziune timp de mai bine de 100 de ani, înălţimea vârfului său suferind modificări de mai multe ori, pe măsură ce antenele învechite au fost înlocuite.

Imaginile transmise în direct la televizor au arătat elicopterul coborând antena în vârful turnului, unde muncitorii au fixat-o, operaţiune care a durat mai puţin de 10 minute.