depresie fata

TOP 5 motive pentru a lua o pauză de la social media

Ai nevoie de o detoxifiere social media?

Deși nu există nicio îndoială că site-uri precum Facebook și Instagram pot fi distractive, acestea ne-ar putea dăuna și în moduri despre care nici măcar nu știm.

De la a ne face să ne pierdem somnul până la a ne face complet deprimați, iată 25 de motive susținute de știință pentru a lua o pauză de la social media chiar acum.

Utilizarea social media crește singurătatea

Social media ar trebui să fie despre a face prieteni și conexiuni. Cu toate acestea, s-ar putea lăsa să vă simțiți mai izolați.

Cercetările de la Universitatea din Pennsylvania sugerează că utilizarea Snapchat, Facebook și Instagram ar putea duce la scăderea bunăstării și la creșterea cazurilor de singurătate.

Pe de altă parte, luarea unei pauze de la social media ar putea ajuta oamenii să se simtă mai puțin singuri.

Ar putea duce la depresie.

Aveți nevoie de un alt motiv pentru a face o detoxifiere social media? Un studiu de la Universitatea din Pittsburgh Școli de Științe ale Sănătății a constatat că adulții mai tineri utilizate social media, cu atât mai probabil acestea au fost de a fi deprimat.

Dacă sunteți susceptibil la sentimente depresive sau la scădere, poate doriți să vă deconectați de la conturi pentru o vreme.

Social media ar putea reduce încrederea

În ciuda milioanelor de postări #BodyPositivity pe Instagram, social media ar putea avea de fapt efectul opus asupra oamenilor, potrivit unui studiu de la Universitatea York.

Când femeile s-au uitat la poze cu prieteni pe care îi considerau mai atractivi decât ei înșiși, au raportat că se simțeau negative în ceea ce privește aspectul lor.

Luarea unei pauze de la social media ar putea fi o modalitate de a aborda această problemă.

Poate duce chiar la tulburări de alimentație

Tulburările de alimentație afectează aproximativ 30 de milioane de oameni numai în SUA, potrivit Asociației Naționale de Anorexie Nervoasă.

Deși aceasta este o problemă extrem de complexă, există modalități prin care ne putem proteja, ar fi detoxifierea rețelelor sociale. 

Cercetare de la Universitatea din Pittsburgh Școli de Științe ale Sănătății a legat anterior utilizarea ridicată social media cu un risc ridicat de tulburări de alimentație la adulți tineri.

Narcisiștii sunt atrași de social media

Ți-e teamă că ești un narcisist secret? Activitatea ta pe rețelele de socializare îți poate spune tot ce trebuie să știi. Cercetările de la Universitatea din Würzburg sugerează că persoanele cu o personalitate narcisistă sunt cel mai probabil atrase de utilizarea rețelelor sociale.