mihaela-dicusar-tv8

Scandalos! Fosta prezentatoare TV8, Mihaela Dicusar – jignită și intimidată de Platon

Fosta prezentatoare de știri și reporteră a postului de televiziune TV8, Mihaela Dicusar, susține că a fost atacată, jignită și intimidată în repetate rânduri de către controversatul afacerist Veaceslav Platon, dar deși conducerea postului de televiziune a fost informată despre aceste lucruri, nu a intervenit niciodată.

”De fiecare dată când mă simțeam jignită, intimidată de acest om (Platon, n.r.), anunțam despre asta. Veneam plângând de la evenimente. Din păcate, mi se spunea că totul e bine. Și nu puteam face nimic altceva. Pentru că mi se spunea că nu există nicio implicare a lui Platon la TV8, ca să se dovedească până la urmă că nu e chiar așa de bine cum se credea”, a declarat Dicusar în cadrul unui interviu pentru Gazeta de Chișinău.

Ea a dezvăluit că superiorii săi pe care i-a anunțat despre aceste acțiuni sunt Veronica Gherbovețchi și Mariana Rață.

”Mariana a spus că vor avea o ședință și vor discuta. La ultima ședință cu reporterii eu am mai întrebat o dată dacă este sau nu vreo implicare a lui Platon la TV8. Și Veronica mi-a răspuns că a vorbit cu Natalia Morari și că aceea a zis că nu este nimic, adică nicio implicare”, susține jurnalista.

Fosta jurnalista TV8, Mihaela Dicusar, despre atacurile lui Veaceslav Platon

Potrivit acesteia, primul incident cu Platon a fost în ianuarie, când a făcut un material despre o vizită nocturnă a lui Platon la Procuratura Generală.

„Le-am anunțat și le-am spus că m-a făcut „omul lui Plahotniuc”. Că el va „discuta cu administrația TV8 despre comportamentul reporterului”. Mi-au spus să nu acord atenție, că e clar cine e Platon. Cu asta s-a terminat. Nu s-a luat nicio atitudine”.

Un alt incident a fost la judecătoria Buiucani, când după ce a fost atacată de Platon, Dicusar a plecat la redacție plângând.

”Cuvinte jignitoare, că sunt o jurnalistă foarte rea și că de ce fug de el. Eu încercam deja să fug de el. Așteptam cameramanul să mai ia niște imagini. Dar el s-a apropiat de mine, fiind lângă sediul judecătoriei, și a început să mă atace. Îmi spunea în rusă că, „probabil, sunt primul om de care fugi așa. Ești o jurnalistă slabă, ce fel de întrebări pui tu, cine ți le-a dat?”. Asta e cel mai dureros pentru un jurnalist. Și nu știam cum să scap de el. Am plecat împreună cu cameramanul”, a declarat Mihaela Dicusar în cadrul unui interviu pentru Gazeta de Chișinău.

Și de această dată, susține Dicusar, a fost informată Veronica Gherbovețchi, dar nu s-a reacționat nici într-un fel.

”I-am spus că, cel mai probabil, nu voi mai merge la evenimentele unde va fi Platon. Am fost intimidată de el de vreo trei ori și nu s-a reacționat în niciun fel”.

Dicusar a părăsit TV8 la o zi după ce Natalia Morari că are o relație cu Platon și că au și un copil împreună. Conducerea TV8 deocamdată nu a comentat declarațiile fostei prezentatoare.

Sursa: Gazeta de Chișinău.