Taylor Swift a câștigat MTV Europe Music Awards 2022

Principala diferență dintre o persoană inteligentă și una ”cu minte îngustă” în opinia profesorului Jordan Peterson.

Mulți consideră că ”a fi îngust la minte” – înseamnă a fi prost, needucat. Fostul profesor de la Harvard și renumitul psiholog canadian Jordan Peterson are o altă părere! În prezent, el este clasat printre cei mai influenți și respectați intelectuali publici ai timpului nostru. Viziunea sa asupra abilităților intelectuale umane ne va ajuta să înțelegem acest subiect!

Omul a uitat să gândească singur.

Potrivit profesorului Peterson, societatea modernă este construită astfel încât rareori putem găsi în ea oameni capabili să gândească și să raționeze diferit de ceilalți. Adevăratele genii și personalități unice se întâlnesc tot mai rar.

– Omul a fost învățat să gândească într-un mod stereotip, ceea ce duce la un deficit de idei proaspete.

De exemplu, mulți bărbați au auzit expresia: „Dragul meu, cumpără ceva gustos”. Când bărbatul întreabă femeia ce anume își dorește, adesea ca răspuns poate auzi: „Alege la discreția ta”.

Jordan Peterson crede că oamenii au devenit atât de leneși încât nu vor să se gândească, așteaptă să li se ofere opțiuni gata! Toate acestea duc la degradare.

Copiii au încetat să-și facă temele, copiază soluții gata pe internet. Scenariștii au încetat să inventeze subiecte interesante pentru filme, pe ecrane sunt lansate tot mai des remake-uri ale filmelor străine și emisiuni TV – de altfel, de o calitate foarte mediocră.

Care este principala diferență dintre omul inteligent și cel ”cu mintea îngustă”?

În lumea modernă este foarte greu să găsești un specialist cu adevărat competent și inteligent.

Ce este mai important, să fii un specialist care gândește după un tipar sau o persoană care se bazează pe cunoștințe, experiență și logică? Jordan Peterson crede că dacă omul știe „în ce direcție să gândească”, atunci el este mult mai valoros și superior decât cei care știu „ce să gândească”. Aceasta este principala diferență dintre o persoană inteligentă și una ”cu minte îngustă!”