gazprom

Moldova ar putea renunța la contractul cu Gazprom

Republica Moldova ar putea renunța, de anul viitor, la contractul de compania rusească “Gazprom”, anunță deputatul PAS Dumitru Alaiba, președinte al Comisiei economie, buget și finanțe.

O să trecem de această iarnă, oricât de greu ar fi. Și da, personal cred că regimul terorist de la kremlin va face ca să ne fie cât mai greu. Așa kremlinul ne-a pedepsit totdeauna atunci, când am luat decizii care nu au plăcut acolo. Și vor fi din cei “patrioți” care vor sări în sus de bucurie văzând cum kremlinul pedepsește oamenii noștri, de la nord la sud, indiferent de limba pe care o vorbesc și indiferent de cum votează.

Însă știu că asta e ultima iarnă în care kremlinul ne va mai putea șantaja energetic.

Din 2023 e good bye Gazprom. Trebuie doar să ducem până la capăt cele începute. Și vom fi bine, scrie Alaiba.

El nu a precizat la ce preț și de unde va cumpăra țara noastră gaze naturale, dar a subliniat că această iarnă “va fi una grea”.

Republica Moldova are contract cu compania Gazprom pentru o perioadă de 5 ani, iar încetarea acestuia poate fi realizată doar în baza unor norme stabilite contractual. Directorul general al Companiei Moldovagaz a fost nevoit să vină cu precizări legate de afirmația deputatului PAS, Dumitru Alaiba, despre înreruperea contractului cu Gazprom. Actualul acord cu compania rusească a fost semnat, acum un an, de către Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.