Peste 7000 de ruși au rămas blocați în Thailanda, fără bani cash și cu conturile înghețate

Autorităţile din Thailanda au propus ca miile de turişti ruși afectaţi de sancţiunile impuse Moscovei pentru invazia din Ucraina să poată plăti în criptomonede şi prin sistemul de plată chinez Unionpay. Turiștii nu-și mai pot folosi cardurile, iar multe zboruri au fost suspendate după ce numeroase țări și-au închis spațiul aerian pentru avioanele rusești

Turistul rus Konstantin Ivanov a încercat să încheie o tranzacție folosindu-și cardul bancar, însă nu a reușit, scrie Reuters.

„Acest lucru a creat o problemă uriașă pentru noi. Am fost deposedați de finanțele noastre. E ca și cum ar fi fost complet înghețate și nu le putem folosi aici deloc”, a declarat Ivanov, în vârstă de 27 de ani, adăugând că ar putea fi nevoit să își caute un loc de muncă în Indonezia.

Bali este o destinație de vacanță populară printre turiștii ruși. Aproximativ 1150 de ruși au intrat în Indonezia în luna ianuarie, potrivit datelor statistice.

Rifki Saldi Yanto, managerul unei cafenele locale din Bali, a declarat că a observat o scădere a numărului de clienți ruși în ultimele zile și că mulți dintre ei plătesc acum cu numerar în loc de card de credit.

Între timp, peste 7000 de ruși au rămas blocați în Tailanda, o altă destinație populară, din cauza anulării zborurilor și a problemelor de plată.