italia

Italia se redeschide pentru turiști, nu pentru toți

Italia se redeschide pentru turiști, nu pentru toți. Italia si-a stabilit ca termen-limita de ridicare a carantinei: jumatatea lunii mai, informeaza AFP, citandu-l pe ministrul italian de Externe Luigi Di Maio.

Scopul este de a permite din nou accesul vizitatorilor din tarile care au atins un nivel ridicat de vaccinare, relaxand anumite masuri de la jumatatea lunii mai„, a declarat Di Maio, dupa o discutie cu ministrul sanatatii Roberto Speranza.

Lucram la cum sa ridicam mini-carantina in cazul persoanelor din tarile europene, Marea Britanie si Israel, daca au un test negativ, dovada de vaccinare sau s-au vindecat dupa COVID-19 in ultimele sase luni„, a anuntat ministrul de externe italian.

Restrictiile actuale privind sosirile din statele membre UE expira pe 15 mai. Di Maio a adaugat ca se lucreaza la cresterea numarului de zboruri „scutite de COVID” catre si dinspre Statele Unite, pentru care cerinta de carantina va fi ridicata in iunie.

In Peninsula este asteapta cu nerabdare revenirea turistilor, Italia incercand sa isi revina dupa o recesiune dura cauzata de pandemie.

Sambata, tara a inregistrat din nou 10.000 de noi cazuri si 224 de decese cauzate de COVID-19. Numarul total al mortilor depaseste 122.000, cel mai grav din UE raportat la numarul populatiei.

Premierul Mario Draghi a subliniat importanta implementarii mult discutatului „pasaport verde” in UE, care sa faciliteze circulatia persoanelor imunizate, vaccinate sau care au un test negativ pentru COVID-19.

Inaintea pandemiei, Italia era a a cincea cea mai importanta destinatie turistica din lume, dar numarul vizitatorilor straini a scazut cu peste 60% intre 2019 si 2020.