cadouri nunta idei

Idei de cadouri speciale pentru nuntă și cununie

Idei de cadouri pentru nuntă și cununie: Ce daruri speciale sau haioase pot face nașii, prietenii sau familia

Sezonul nunților este în toi, cu multe emoții atât pentru miri, cât și pentru nași, familie sau prieteni. Deși căsătoria religioasă este adesea în prim plan, cununia civilă are un rol la fel de important – cel de oficializare a unei relații – și ar trebui sărbătorită așa cum se cuvine, inclusiv prin cadouri speciale de cununie.

Diferența dintre acestea și tradiționalele cadouri pentru nuntă nu este una evidentă, pentru mulți dintre noi, dar fii pe pace! Dacă ești invitat la un astfel de eveniment, iată ce idei deosebite sau haioase pot oferi nașii, familia și prietenii celor care vor spune un „Da” răspicat în fața ofițerului de stare civilă.

Ce cadouri se dau la cununia civilă?

Valoarea unui cadou de cununie este mai degrabă simbolică, în ton cu ceremonia restrânsă. Cu această ocazie, apropiații îi oferă noii familii cadouri haioase sau personalizate și pline de semnificație, pe post de felicitări, alături de buchete de flori și îmbrățișări.

Darurile substanțiale sunt păstrate pentru petrecerea de nuntă, cu scopul de a le asigura un viitor îmbelșugat soților aflați la început de drum. Totuși, dacă ei aleg să rămână doar la varianta căsătoriei civile sau programează restul evenimentelor nupțiale la mare distanță de aceasta, cadourile de cununie pot (și ar fi indicat) să fie ceva mai valoroase.

Idei de cadouri pentru nuntă și cununie

Nașii devin părinții spirituali ai finilor lor, având rolul de a-i îndruma pe cei doi parteneri, atât în momentele fericite, cât și în cele mai puțin bune. Dacă ți s-a propus să fii nașul sau nașa cuiva, onoarea aceasta vine la pachet și cu o doză aparte de responsabilitate.

Când alegi cadouri pentru fini, gândește-te la ce ar ajuta cuplul să-și cultive relația, ca soț și soție, și să se bucure de noua etapă în care se află. Aceste daruri sunt, de obicei, ceva mai costisitoare, iar în semn de mulțumire, finii oferă cadouri pentru nași, la rândul lor.

Cadouri de la nași pentru miri

1. Un city break pentru cuplul cu dor de ducă

Tinerii căsătoriți care preferă experiențele inedite în locul obiectelor vor aprecia, mai mult decât orice, un cadou precum o expediție într-o destinație exotică sau un city break. Dacă vrei să le faci o surpriză de proporții, apelează la o agenție de turism și alege un pachet avantajos, ținând cont de restricțiile în vigoare. Sau oferă-le un voucher, ca ei să-și aleagă destinația preferată și toate activitățile palpitante pe care și-ar dori să le încerce. 

2. O cameră foto instant pentru clipe memorabile

E important ca cei doi soți aflați la început de drum să se bucure de evenimentele speciale din vacanță, dar și de micile momente petrecute împreună. Și le vor aminti cu drag, peste vreme, la nunta de argint sau poate chiar de aur. Ca să-i încurajezi, oferă-le un aparat foto ușor de folosit, care să facă poze de calitate, gata printate. Cu siguranță, le vor expune cu mândrie în albume elegante, pe frigider sau în portofel, în loc să le uite în galeria telefonului.

3. Un balansoar sau fotoliu suspendat pentru momente de relaxare împreună

Pentru cei care de-abia așteaptă să ajungă seara acasă, să-și vadă persoana iubită și să se relaxeze, un fotoliu chic și extra confortabil ar fi o opțiune excelentă. Eventual, alege o piesă pentru două persoane, potrivită în orice locuință, în interior sau pe terasă. Tinerii îndrăgostiți vor adora acest loc special, în care să stea îmbrățișați povestind vrute și nevrute, până spre dimineață.

4. Un set de tacâmuri pentru cinele festive de acasă

Dacă ești în căutarea unor cadouri practice de cununie pentru fini, cu un set de tacâmuri deosebite nu ai cum să dai greș. Mai ales dacă e vorba de un cuplu care adoră să găzduiască cine pentru familie și prieteni sau petreceri aniversare, inclusiv alături de voi, ca nași. Îl vor folosi cu drag pentru mulți ani de-acum înainte, așa că merită să faci o astfel de investiție.

5. Un coș cu delicii artizanale pentru o viață plină de savoare

Ca un gest simbolic pentru un nou început, pregătește-i noii familii un coș îmbelșugat cu bunătățuri gourmet, care știi că le-ar face deosebită plăcere. Alege cele mai fine dulcețuri, brânzeturi sau mărci de ciocolată artizanală și cafea fair trade, dar ai grijă să nu lipsească nici pâinea și sarea tradițională. În plus, cu gândul la toate toasturile care vor urma, o sticlă de vin de excepție ar desăvârși acest cadou de cununie personalizat.

Idei de cadouri speciale pentru nuntă și cununie

Membrii familiei excelează la capitolul cadouri personalizate, dar și practice, întrucât ei îi cunosc cel mai bine pe viitorii miri și știu ce le-ar fi cu adevărat util, ca soț și soție. Valoarea acestor daruri diferă, iar unii apropiați oferă chiar și bani, pe lângă sau în loc de cadou, dacă nu ajung la petrecere sau aceasta nu se ține.

Dacă un membru al familiei tale urmează să se căsătorească și nu știi ce cadouri se fac la cununia civilă, optează pentru un dar care spune o poveste. Ai putea să creezi un album foto sau un montaj video cu cele mai frumoase momente ale cuplului sau să oferi un obiect vintage, transmis din generație în generație. Iată

6. Un suport de chei pentru noua familie

Urează-le „Casă de piatră!” proaspeților însurăței cu un cadou simbolic, cum ar fi un cuier special care să marcheze faptul că de-acum sunt o familie, trăind sub același acoperiș. Alege o variantă care să fie în ton cu stilul lor personal și cu restul decorului din casă, iar darul tău va fi primul pe care-l vor vedea când vor intra în casă, amintindu-le să lase în urmă grijile de peste zi.

7. Un set de lumânări parfumate pentru momente romantice

Încurajează-i pe cei doi îndrăgostiți să-și facă mereu timp pentru activități în cuplu, precum o cină romantică savurată în liniștea de acasă, pentru a avea o căsnicie trainică. Lumânările parfumate dau un plus de farmec oricărui cadru și creează instant o atmosferă relaxantă, datorită luminii calde pe care o degajă și a aromelor îmbietoare. Oferă-le proaspeților căsătoriți un set mix & match și poți să te asiguri că darul tău nu va rămâne uitat prin vreun sertar.

8. Un set de perne pentru Ea și El

Somnul odihnitor e fundația unul stil de viață sănătos și e esențial pentru o stare de bine, inclusiv în relația de cuplu. Un set de așternuturi de calitate, din bumbac ecologic sau satin, ar fi o variantă tradițională de cadou de cununie sau de nuntă, în acest sens. Dacă preferi, totuși, un cadou haios și ceva mai original, alege un set de perne cu mesaje amuzante, pentru fiecare dintre ei.

9. O mașină de pâine pentru un cămin mereu primitor

Mirosul de pâine proaspătă înmiresmează instant orice încăpere și nu lasă imun pe nimeni, indiferent de vârstă sau dietă. Alege o mașină de pâine cu diverse funcții și opțiuni, fără frământare, iar viitorii soț și soție se vor delecta cu cele mai fragede aluaturi, pentru mult timp de-acum încolo.

10. Un set de prosoape fancy pentru musafiri

Un alt cadou clasic de cununie, util oricărui cuplu, ar fi un set de textile pentru bucătărie sau baie, din materiale oganice, în care poate că tinerii căsătoriți nu ar investi momentan. Alege câteva modele de prosoape de calitate, cu modele discrete, pe care să le duci la croitor, pentru a le personaliza cu monograma celor doi soți. Pasul suplimentar va face toată diferența, iar gestul tău va fi unul memorabil.

Idei de cadouri haioase pentru cununie civilă de la prieteni

E de la sine înțeles că apropiații își permit să facă glume, chiar și cadouri funny de nuntă sau cununie civilă, iar gestul lor va fi înțeles și apreciat ca atare. Dacă vrei să oferi daruri haioase celor apropiați, mizează pe creativitate și un umor finuț, care să nu fie nepotrivit sau jignitor pentru unul sau ambii parteneri. Iată ce se dă cadou la cununia civilă, din partea prietenilor:

11. Un set de tricouri pentru declarații reciproce de iubire

Pentru îndrăgostiții care vor să-și împărtășească sentimentele cu lumea-ntreagă, alege un set de tricouri haioase și adorabile, în același timp. Acestea îi vor înveseli ori de câte ori le vor purta, în luna de miere sau într-o zi oarecare de marți, și le vor aduce aminte de iubirea și emoțiile inconfundabile pe care le-au simțit la început de drum, ca soț și soție.

12. O lampă disco pentru home parties

Pentru cuplul plin de viață, căruia îi place să-și petreacă timpul alături de prieteni, în oraș, dar și acasă, orientează-te spre un cadou fun precum o lampă disco. Indiferent că tinerii soți vor alege să organizeze o petrecere aniversară sau să găzduiască o seară de dans și karaoke, cadoul tău va asigura atmosfera pentru cele mai reușite petreceri indoors.

13. Un dozator retro pentru toate toasturile care vor urma

Pentru toate vizitele care-i așteaptă pe cei doi însurăței, oferă-le un cadou haios de cununie – un dozator de băuturi. Cu cât mai aparte, cu atât mai bine. Piesa inedită va deveni imediat un subiect de interes și va risipi momentele inițiale de stângăcie, inevitabile atunci când vor trebui să converseze cu rude pe care nu le-au mai văzut vreodată, înainte de cununie.

14. Un joc de societate pentru cei mereu tineri

Jocurile de societate sunt o sursă bună de entertainment, în doi sau alături de prieteni, și pot deveni chiar cadouri inedite pentru cununia civilă. Ca darul tău să aibă efectul scontat, alege o temă haioasă sau o variantă cu multă mișcare și interacțiune, care să crească nivelul adrenalinei și să-i țină în priză pe jucători pentru ore întregi.

15. Un aparat de popcorn pentru movie nights împreună

Dacă ești în căutarea unor cadouri potrivite de cununie civilă pentru amatorii de filme bune, un aparat de popcorn ar fi un dar de milioane. Altfel trăiești experiența unui nou film, atunci când savurezi o pungă de popcorn aburind, cu topping de unt sau caramel. Cuplul proaspăt căsătorit se va simți ca la cinema, urmărind filmele preferate, indiferent că sunt comedii bune și spumoase, filme pentru copii haioase, pelicule de acțiune, horror, sau nelipsitele filme de Crăciun.

Tu ce cadouri de cununie civilă vrei să faci?

Acum că ai parcurs lista noastră de cadouri de cununie civilă de la nași, prieteni sau familie, depinde de tine să alegi cele mai potrivite idei. Fie că optezi pentru daruri haioase, practice sau personalizate, gestul contează. Câtă vreme ești alături de proaspeții însurăței într-o zi atât de specială pentru ei, cadoul tău va fi cireașa de pe tort și îi va bucura, cu siguranță.