legume

Fructele care sunt produse în cele mai mari cantităţi în lume

Fructele sunt, fără doar și poate, unul dintre cele mai de preț daruri pe care ni-l oferă natura și avem suficiente motive pentru a le consuma zilnic. Cu toate acestea, foarte mulți oameni evită să le consume de teama conținutului de zahăr ori din cauză că nu au fost obișnuiți să le consume în mod regulat.

De ce este bine să consumăm fructe în mod regulat Conținutul de fructoză nu ar trebui să fie un motiv pentru a exclude fructele din alimentația zilnică pentru simplul fapt că acestea conțin mari cantități de fibre care încetinesc absobția zahărului. În acest fel, este evitată creșterea glicemiei și a secreției de insulină peste limitele normale. Cel mai important aspect pentru care ar trebui să mâncăm multe fructe se referă la conținutul lor bogat în vitamine, minerale și fibre.

De asemenea, unele fructe conțin proteine și chiar grăsimi. De aceea, fructele reprezintă o parte importantă a oricărui tip de dietă care ajută la menținerea sănătății corpului uman. Totodată, fructele conțin antioxidanți, care au drept rol neutralizarea radicalilor liberi, întărirea sistemului imunitar, precum și prevenirea unor boli grave precum cancerul. Fructele sunt și o excelentă sursă de hidratare deoarece conțin cea mai pură apă. În plus, ele au și rol de echilibrare a balanței electrolitice.

Fibrele conținute de fructe contribuie la îmbunătățirea digestiei și la prevenirea constipației. Vitaminele și mineralele au rolul de a întări sistemul osos, de a menține sănătatea danturii, a părului și a pielii, dar și de a regla tensiunea arterială și nivelul colesterolului.

Care sunt cele mai populare fructe la nivel mondial

Datorită beneficiilor lor nutriționale, consumul mondial de fructe a crescut simțitor în ultimii ani. Acesta variază în funcție de zona geografică, unele fructe fiind consumate la nivel global, în timp ce unele sunt limitate la anumite regiuni din cauza disponibilității lor limitate. În continuare îți vom spune care sunt cele mai populare fructe de pe tot globul, în funcție de producție și de consum.

Roșiile

În ciuda percepției multor oameni, din punct de vedere tehnic, roșiile sunt fructe deoarece conțin semințe.

Acestea sunt produse în cantități mai mari decât orice alt fruct, producția mondială fiind de peste 186 milioane de tone în fiecare an. Majoritatea culturilor de tomate provin din China, India, Turcia și Statele Unite ale Americii. Nu este de mirare că roșiile sunt fructele consumate cel mai mult în lume, un aliment de bază pentru milioane și milioane de oameni de pretutindeni.

Roșia este un ingredient-cheie în nenumărate bucătării datorită versatilității sale. Este folosit în prepararea sosurilor, supelor, salatelor, condimentelor, garniturilor și chiar a unor băuturi. De asemenea, este utilizat ca ingredient de fast-food servind drept bază pentru ketchup, salsa și pico de gallo.

Sărace în calorii și încărcate cu vitamine C și K, potasiu și acid folic, roșiile conțin și un compus antioxidant denumit licopen. Cercetări recente arată că licopenul ar putea scădea riscul apariției bolilor de inimă și a unor tipuri de cancer. În plus, roșiile conțin alți antioxidanți, cum ar fi betacarotenul, naringenina și acidul clorogenic și servesc ca o sursă bună de fibre. Fibrele previn constipația, scad colesterolul, gestionează nivelul zahărului din sânge și ajută la menținerea unei greutăți sănătoase.

Bananele

Aproape 120 milioane de tone de banane sunt produse anual, în special în India și în China. Există și alți producători importanți precum Filipine, Ecuador, Indonezia și Brazilia, care exportă cea mai mare parte din culturile lor de banane în alte țări pentru consum. Citeşte întreaga ştire: Fructele care sunt produse în cele mai mari cantităţi în lume.

Pepenii roșii

Se crede că pepenele roșu a apărut în urmă cu peste 4000 de ani în regiunea de nord a Africii, pe locul Egiptului de azi, unde au fost descoperite hieroglife antice care fac referire la acest fruct.

Merele

Printre cele mai comune fructe savurate în întreaga lume se numără și merele, care sunt cultivate în principal în Europa, China sau SUA. Aproape 86,5 milioane de tone de mere sunt produse la nivel global în fiecare an.

Strugurii

Nu în ultimul rând, pe lista noastră figurează strugurii, fructe recunoscute datorită proprietăților multiple pentru sănătate. Aceștia conțin vitamine, minerale, antioxidanți polifenolici, iar consumați cu regularitate aduc o mulțime de beneficii organismului. Citeşte întreaga ştire: Fructele care sunt produse în cele mai mari cantităţi în lume.