Ucraina este favorită la câștigarea concursului Eurovision

Casele de pariuri anunță că Ucraina este favorită la câştigarea concursului Eurovision Song Contest 2022 din Italia. Organizatorii concursului muzical au anunțat noii reprezentanți din Ucraina, care vor urca pe scena de la Torino. Aceștia au confirmat prezența Orchestrei Kalush, în competiția ce se va desfășura între 10 și 14 mai în Italia.

Orchestra Kalush va reprezenta Ucraina la Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”, după ce Alina Pash, cea care câștigase inițial preselecția națională, a fost nevoită să se retragă. Melodia ucraineană include muzică tradițională, iar versurile sale au în vedere întoarcerea spre rădăcini, fiind adresată unei mame.

Acum, casele de pariuri o pun pe Kalush Orchestra ferm în fruntea posibililor câștigători Eurovision, cu o șansă de 33% de a ocupa primul loc. Italienii Mahmood și Blanco, melodia „Brividi”, au o șansă de 17%, iar suedeza Cornelia Jakobs și melodia ei „Hold Me Closer’ au 8% șanse de câștig, potrivit cotelor.

În contextul în care țara este sub atacul Rusiei, artiștii vor înregistra un clip video, în cazul în care nu vor putea participa fizic la concursul din Italia.