Ce să vizitezi în Madrid – Vei rămâne încântat

Capitala Spaniei, Madrid, este un oraș superb care atrage o mulțime de turiști în fiecare an. Fie că e vară sau toamnă, acest oraș abundă de călători gata să exploreze ce are mai bun de oferit Spania. În plus, e mereu soare, străduțele sunt pline de voie bună, mâncarea este fantastică și locurile de fotografiat parcă nu se mai termină. Dacă nu ai fost până acum aici, Madrid te va cuceri instant.

Ți-am pregătit o listă cu câteva obiective turistice pe care să nu le ratezi.

Ce să vizitezi în Madrid Așa cum era de așteptat, cele mai populare destinații din Madrid sunt situate chiar în centru. Aici se află Puerta del Sol (poarta soarelui în traducere), o piață mare unde se organizează festivaluri, a adunări importante locul de întâlnire a artiștilor stradali. Arhitectura pitorească te va impresiona, iar muzeele și parcurile verzi îți vor da poftă de viață. În plus, mâncarea tradițională este unul dintre acele lucruri pentru care te vei întoarce iar și iar în Spania. Nu uita să încerci faimoasa sangria.

Parcul Rio din Madrid.

Un vast parc public de-a lungul râului Manzanares, parcul Madrid Rio este un spațiu verde frumos, cu o floră și o faună variate. Este un loc de întâlnire popular pentru locuitorii orașului, în special pentru familii, datorită celor 17 zone de joacă din parc. Aici vei găsi și numeroase evenimente culturale, inclusiv expoziții, festivaluri de muzică și teatru live. Când e soare afară, ia-ți o pătură și fă un picnic aici. Nu uita să faci poze în acest paradis verde.

Puerta de Alcala

Poate una dintre cele mai celebre structuri din Madrid, spectaculoasa Puerta de Alcala datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea.  Structura este chiar mai veche decât Arcul de Triumf din Paris. Fiecare dintre cele cinci arcuri ale Puerta de Alcala are un design unic. Cele trei arcuri rotunjite sunt, de asemenea, decorate cu un cap de leu.

Museo Arqueologico Nacional Museo Arqueologico Nacional Dacă e vreun muzeu pe care să îl vizitezi în Madrid, acela trebuie să fie Museo Arqueologico Nacional – Muzeul Arheologic Național.

Vei găsi aici o colecție cuprinzătoare de artefacte, artă și colecții care explorează viața în Mediterana din istoria antică până în secolul al XIX-lea.

Museo Arqueologico Nacional

Dacă e vreun muzeu pe care să îl vizitezi în Madrid, acela trebuie să fie Museo Arqueologico Nacional – Muzeul Arheologic Național. Vei găsi aici o colecție cuprinzătoare de artefacte, artă și colecții care explorează viața în Mediterana din istoria antică până în secolul al XIX-lea.

Catedrala Almudena

Casă a generațiilor de familii nobile, Catedrala Almudena a avut o istorie incredibilă. Construcția catedralei a început în 1879. Din motive legate de războiul civil, uimitoarea catedrală a fost finalizată abia în 1993. Catedrala Almudena are două clopotnițe impunătoare și un interior minuțios de detaliat.

De asemenea, găzduiește Cripta, cea mai mare din țară, și locul de odihnă suprem pentru unii membri regali, cardinali și Francisco de Cubas, cel care a proiectat catedrala.

Muzeul Sorolla

Casa celebrului artist spaniol Joaquin Sorolla, acest muzeu este dedicat vieții și operei regretatului artist. Joaquin a locuit pe această proprietate timp de 12 ani, până la moartea sa în 1923. A locuit împreună cu soția și muza sa, Elena, care a donat ulterior casa și operele statului.

Stadionul Bernabeu

Fanii fotbalului și nu numai trebuie să vadă acest stadion.  Stadionul Bernabeu oferă o experiență incredibilă, chiar dacă nu știi multe despre fotbal.  Casa lui Real Madrid, cea mai de succes echipă de fotbal din Europa, este în top obiective turistice din Spania. Stadionul are o capacitate de până la 85.000 de persoane.

Muzeul Național Thyssen-Bornemisza.

După Prado, o altă galerie de artă excepțională este Thyssen-Bornemisza. O parte a Triunghiului de Aur al artei din Madrid, această galerie de artă prezintă maeștri din școlile de artă germană și engleză.

Admiră lucrările lui Rembrandt, Veronese și Van Dyck, printre alții. Nu uita să te uiți și la lucrările impresioniste de Monet, Degas și Renoir.