Cât timp se pot juca copiii la telefon? Noua lege a Guvernului chinez a pus pe gânduri întreaga lume

Administrația Națională a Presei și Publicațiilor din China (NPPA) a emis o notificare menită să combată dependența de jocuri video în rândul copiilor, transmite presa de stat schineză. Conform noilor reguli, dezvoltatorii de aplicații online trebuie să ofere acces la jocurile lor utilizatorilor cu vârsta sub 18 ani numai între orele 20:00 și 21:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, precum și de sărbători. În total, copiii nu pot petrece mai mult de trei ore pe săptămână la telefon.

Totodată, instituția solicită o aplicare mai strictă a politicilor care impun jucătorii să-și folosească numele real pentru a se înregistra și a se conecta la portalurile de jocuri, solicitând furnizorilor să blocheze utilizatorii care nu respectă aceste reguli.

„Timpul limitat de joacă pentru minori este de înțeles și acceptabil. Chiar dacă unele jocuri pot avea un impact pozitiv în dezvoltarea copiilor, cum ar fi sportul, programarea sau șahul”, au spus oficialii chinezi.

Acesta nu este primul proiect de lege care vizează limitarea timpului petrecut pe online a copiilor. De exemplu, în 2019, China a introdus reguli care interzic utilizatorilor sub 18 ani să joace jocuri video noaptea târziu. În iulie, au apărut pentru prima dată rapoarte că gigantul de jocuri Tencent a început să folosească software de recunoaștere facială pentru a împiedica copiii să se joace între orele 22:00 și 8:00.