vaccinare

Când începe a treia etapă de vaccinare în Moldova

Ministerul Sănătății anunță când  începe a treia etapă de vaccinare în Moldova.

După întrunirea membrilor Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-a decis lansarea etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrare la vaccinare, vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.

„În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

În etapa a treia de vaccinate, potrivit Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19, ar urma să fie imunizată populația generală, indiferent de vârstă.

Vaccinarea se efectuează în Centrele de vaccinare, dar și de către echipele mobile, care se deplasează în colectivități la persoanele vârstnice.

În prima și a doua etapă de vaccinare, care continuă, sunt imunizați lucrătorii medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, persoanelor cu comorbidități și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces. Campania de vaccinare a început pe data de 2 martie, până în acest moment, fiind vaccinate 171.820 de persoane,