Usik_box

Alexander Usik este noul campion mondial la categoria grea

Boxerul ucrainean Alexander Usik este noul campion mondial unificat la categoria grea. Acesta a scris istorie, devenind cel mai puternic om din lume după ce l-a zdrobit pe englezul Anthony Joshua şi a unificat patru centuri mondiale (WBA, WBO, IBF și IBO) la categoria grea.

Aproape 40 de mii de spectatori au asistat la lupta anului din box pe stadionul Tottenham Hotspu din Londra, în care ucraineanul Alexander Usik a demonstrat încă o dată că este cel mai bun pugilist din lume după ce l-a bătut pe britanicul Anthony Joshua şi a unificat cele patru centuri la categoria grea. Cu o superioritate incontestabilă în putere și dimensiune, Usik a dominat lupta obținând victorie prin decizia unanimă a arbitrilor.

usik_box_campion

„Acest câștig înseamnă mult pentru mine. Lupta a mers exact așa cum mă așteptam. Au fost câteva momente de la Anthony când am ciupit-o, dar acestea sunt lucruri minore.

Răzbunare? Vreau doar să mă duc acasă. Din ianuarie mă pregătesc foarte puternic pentru luptă, și din acest motiv nu am fost prea mult timp cu familia mea. Îmi este dor de copiii mei. Vreau să-i văd, să îi privesc cum se alintă și strigă”, a declarat noul rege al greutăților.

Așadar, ucraineanul a câștigat titlurile WBA Super, WBO, IBF și IBO la categoria grea. Lupta, care a avut loc la Londra, a durat toate cele 12 runde, în urma cărora judecătorii au dat victoria boxerului ucrainean – 116-112, 117-114, 115-113.