Trucuri eficiente pentru a nu-ți mai spăla părul zilnic

Spălarea prea frecventă a părului poate cauza mai mult rău decât bine. Spălarea constantă face ca glandele sebacee să producă mai multe grăsimi. Drept urmare, intri într-un adevărat cerc vicios.

Am pregătit o listă de trucuri eficiente pentru a nu-ți mai spăla părul zilnic și să-ți păstrezi în continuare un aspect superb a podoabei capilare.

Fii atentă la alimentația ta

Pentru a te asigura că părul rămâne curat mai mult timp, scoate din dietă orice fel de mâncare grasă sau prăjită. Același lucru este valabil și pentru zahăr, pâine albă și conserve. Înlocuiește aceste produse cu fructe și legume, lactate, carne slabă și nuci. Acest lucru va ajuta la reducerea activității glandelor sebacee.

Folosește șampoane uscate

Pentru a ascunde aspectul de păr gras, împarte părul în șuvițe și aplică șampon uscat pe rădăcini ca un fixativ, de la o distanță de 8-10 centimetri. Dacă șamponul este sub formă de pudră de talc, aplică-l pe rădăcini. Așteaptă zece minute, apoi pieptănă-te. Șamponul uscat va crea o coajă în jurul firelor grase care, pentru o vreme, va face părul să pară curat.

Acordă atenție temperaturii apei cu care speli părul

Când îți speli părul, folosește apă călduță. Apa fierbinte crește cantitatea de grăsime secretată de piele. După ce ți-ai spălat părul, cel mai bine este să-l lași să se usuce în mod natural.

Ține-ți părul împletit

Împletiturile de orice tip îți pot masca rădăcinile grase ale părului. Cu cât împletitura este mai groasă, cu atât mai bine. Te sfătui să piepteni bine părul la rădăcină pentru a ascunde cât mai bine aspectul de gras. Asigură-te că împletitura nu iese netedă.

Pieptănă părul înainte de culcare

Pieptănă părul înainte de a merge la culcare. După ce te-ai așezat pe pernă, trage-ți părul în așa fel încât să-l aranjezi de-a lungul marginii superioare a pernei. Dacă lungimea îți permite, fă o coadă de cal rapidă sau o împletitură cât mai lejeră.

Modul potrivit de a vă spăla părul
  • Usucă părul umed cu un tricou curat în locul unui prosop, pentru ați netezi părul creț
  • Nu freca pielea capului cu unghiile atunci când șamponezi. Folosește vârful degetelor pentru a masa ușor șamponul în păr
  • Rădăcinile nu ar trebui niciodată date cu balsam
  • Aplică balsam pe toată lungimea sa, în special la vârfuri, dar evită rădăcinile.
Spală pieptenele

Nu uitați să cureți instrumentele de coafare în mod regulat pentru a preveni reziduurile de grăsime de la suprafață, balsam și substanțe de coafat să se lipească de păr. Periile și pieptenele trebuie să fie spălate o dată pe săptămână în apă caldă cu șampon sau săpun.