WhatsApp nu va mai funcționa pe unele telefoane, începând cu 31 decembrie – Vezi lista modelelor de telefoane

Aplicațiile mobile sunt în continuă dezvoltare, astfel că unele dispozitive devin incompatibile. WhatsApp este una dintre acele aplicații care nu vor mai funcționa pe anumite telefoane mobile începând cu data de 31 decembrie.

Dezvoltatorii aplicațiilor lucrează în permanență la îmbunătățirea acestora, astfel că uneori, software-ul devine mai puternic și cu cerințe de sistem mai mari pentru a mai putea funcționa pe dispozitivele mai vechi. În această categorie intră și una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie instant, WhatsApp.

WhatsApp realizează periodic actualizări ale aplicației, astfel că unii utilizatori nu vor mai putea folosi această aplicație mobilă începând cu data de 31 decembrie 2022. Din cauza cerințelor de sistem mai mari, telefoanele mobile mai vechi nu mai sunt compatibile cu noile cerințe ale platformei, scrie Playtech.

Așadar, telefoanele care nu mai pot efectua o actualizare a sistemului de operare, nu vor mai putea rula nici aplicația WhatsApp. O soluție viabilă în acest sens ar fi schimbarea dispozitivulul mobil cu unul mai nou care să permită aplicației cu noile actualizări să ruleze pe sistemul respectiv.

Noua listă de telefoane pe care WhatsApp va înceta să mai funcționeze
Începând cu data de 1 ianuarie 2023, smartphone-urile care rulează sisteme de operare Android 4.2 sau mai noi, precum și iOS 12.1 sau mai nou vor mai putea rula versiunea cea mai recentă a aplicației WhatsApp cu noile actualizări instalate.

Dintre modelele de telefoane care nu vor mai fi compatibile cu platforma de mesagerie instant WhatsApp fac parte:

LG: Optimus L3 II Dual, Optimus L5 II, Optimus F5, Optimus L3 II, Optimus L7II, Optimus L5 Dual, Optimus L7 Dual, Optimus F3, Optimus F3Q, Optimus L2 II, Optimus L4 II, Optimus L6, Optimus L6, EnactLG Lucid 2, Optimus F7;

Samsung: Galaxy Core, Galaxy Trend Lite, Galaxy Ace 2, Galaxy S3 mini, Galaxy Trend II, Galaxy X cover 2;

HUAWEI: Ascend Mate, Ascend G740, Ascend D2;

Apple: iPhone 6S, iPhone SE, iPhone 6S Plus;

Sony: Xperia M;

Lenovo: A820.

Pentru cei care utilizează aceste telefoane mobile, cea mai facilă soluție este aceea de a-și schimba dispozitivul apelând la ofertele magazinelor de specialitate sau la operatorii de telefonie mobilă care oferă smartphone-uri la prețuri avantajoase sau chiar gratuite în baza unui abonament de voce.